milosh Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 witam, zainstalowałem fc6 na laptopie, ale niestety połączenie z internetem (iplus, gc89) nie działa tak jak powinno. Używam standardowych opcji pppd, które sprawdzają się w innych dystrybucjach. W fedorze problem wygląda następująco: połączenie zostaje nawiązane (tak wskazuje ifconfig), polecenie ping jakis_ip działa, ale już np. ping adres_www wyrzuca błąd "nieznany host". Nie bardzo wiem, co mam w takim wypadku robić. Może należy wyłączć/włączyć jakieś usługi (jeszcze w nich nie grzebałem)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy11 Napisano Grudzień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2006 witam, zainstalowałem fc6 na laptopie, ale niestety połączenie z internetem (iplus, gc89) nie działa tak jak powinno. Używam standardowych opcji pppd, które sprawdzają się w innych dystrybucjach. W fedorze problem wygląda następująco: połączenie zostaje nawiązane (tak wskazuje ifconfig), polecenie ping jakis_ip działa, ale już np. ping adres_www wyrzuca błąd "nieznany host". Nie bardzo wiem, co mam w takim wypadku robić. Może należy wyłączć/włączyć jakieś usługi (jeszcze w nich nie grzebałem)? Pozdrawiam a sprawdź pliczek /etc/resolv.conf czy masz tam zdefiniowane adresy DNS, jeśli nie to wpisz je ręcznie. Tu masz dla PLUSA: "nameserver 212.2.96.51 nameserver 212.2.96.52" Jeśli to nie pomoże to spóbuje utworzyć w Administracja->sieć w zakłace sprzęt generic modem oraz podaj w zakładce DNS właściwe DNS'y. Ja używam GC89 i FC5 i miałem taki przypadek że mi pingowało ale strony nie chciały się otwierać przeglądarka pisała że czeka na odpowiedź serwera i połączenie wisiało ale miało to związek z samą siecią PLUS'a a nie komputerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosh Napisano Grudzień 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2006 Działa, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi