Skocz do zawartości

Instalacja Pakietów Yumem Po Reinstalce Systemu

orzeszko

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie zboczenie: muszę posadzić system na dysku IDE podpiętym przez przelotkę IDE->SATA do płyty głównej. Niestety, wcześniej system był wgrywany, gdy dysk był podpięty pod IDE i teraz "nie rusza". Wróciłem do starej konfiguracji, poprawiłem gruba i fstab - system rusza. Chcę zrobić backup i zainstalować od nowa system, ale już na tej przelotce. I teraz jest takie zboczenie: piszę sobie

yum list installed > /home/tomek/pakiety_zainstalowane

i w pliku 'pakiety_zainstalowane' mam wszystko to co zainstalowane. Po zainstalowaniu systemu robię 'yum update' oraz chcę zainstalować wszystko to co miałem wczesniej własnie wykorzystując ten plik 'pakiety_zainstalowane'. Nie chcę robić tego na piechotę - może ktoś znajdzie pomysł na jakiś skrypcik?

Nawet skryptu nie potrzebujesz...

Zamien zawartosc pliku pakiety_zainstalowane na pojedyncza dluga linijke... skopiuj i wklej po yum install ... no i tylko Enter ;)

Pozdro

sorki, ale tego jest sporo. How To? Rozumiem, ze jakies znaczki usunac? Poza tym plik wyglada tak:

.
.
.
filesystem.i386                          2.4.0-1                installed       
findutils.i386                           1:4.2.27-4.1           installed       
finger.i386                              0.17-32.2.1.1          installed       
firefox.i386                             1.5.0.8-1.fc6          installed       
firstboot.noarch                         1.4.23-1               installed       
firstboot-tui.noarch                     1.4.23-1               installed       
flac.i386                                1.1.2-27               installed       
fontconfig.i386                          2.4.1-3.fc6            installed       
fontconfig-devel.i386                    2.4.1-3.fc6            installed       
fonts-ISO8859-2.noarch                   1.0-17.1               installed       
fonts-ISO8859-2-100dpi.noarch            1.0-17.1               installed       
.
.
.