syjamski_zbik Napisano Grudzień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2006 Witam. Mam problem z udostępnieniem swoich zasobów. Plik smb.conf wygląda tak: [global] workgroup = lubanowo server string = zbik security = share guest account = nobody username level = 8 password level = 8 local master = yes preferred master = yes domain master = yes os level = 65 domain logons = yes wins support = yes dns proxy = no nt pipe support = yes nt status support = yes null passwords = yes guest ok = yes [homes] comment = Home Directories browseable = no writeable = yes [filmy] path = /mnt/vfat/filmy writeable = no browseable = yes guest ok = yes Kilka dni temu jeszcze działało. Wszyscy mogli (_kożystać_ → korzystać) ORT z moich zasobów. Nic nie ruszałem i było git. Teraz testparm wywala niezgodność: Server's Role (logon server) conflicts with share-level security jak zmienię security = share na user to niby jest ok ale w dalszym ciągu dostaję komunikat w nautilusie Nie można odnaleźć "filmy". Być może został on niedawno usunięty. Widzę katalog, który udostępniłem ale nie mogę do niego wejść. Temat pewnie prosty ale to moja pierwsza samba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syjamski_zbik Napisano Grudzień 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2006 oki przerobiłem sekcję global, ale tylko zmieniając kolejność wpisów [global] workgroup = LUBANOWO server string = syjamski_zbik netbios name = syjamski_zbik guest account = nobody security = share password level = 8 username level = 8 smb password file = /etc/samba/smbpasswd local master = yes preferred master = yes domain master = yes os level = 65 domain logons = yes wins support = yes guest ok = yes nt pipe support = yes nt status support = yes Mam dostęp do wszystkiego ale inne komputery go nie mają, choć mój komputer jest widoczny w otoczeniu. Chcę zrobić tak aby wszyscy mieli dostęp do odczytu moich zasobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi