m@rtinez Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Zacznijmy od tego, że system sam z żaden sposób nie może jej obczaić. o SoundCard Detection nie ma co marzyć nawet. Na stronie projektu ALSA znalazłem rozwiązanie, ... ale gdy wpisze sobie ręcznie parametry które oni proponują i ustawie alsamixer to działa pytanie mam takie gdzie wpisać te modprob'y aby uruchamiały się przy starcie systemu. Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...p?showtopic=710 W tamtym wątku trochę jest za dużo dodane do /etc/modprobe.conf. Wystarczy jak wkleisz to: alias snd-card-0 snd-sbawe install snd-sbawe /sbin/modprobe --ignore-install snd-sbawe && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : remove snd-sbawe { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-sbawe Kudzu nie radzi sobie z kartami ISA (w FC3 powinno to być już poprawione). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@rtinez Napisano Sierpień 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2004 Niestety, nieda się tego tak szybko ominąć jak Gajownik proponował po tym i tak trzeba odpalić modprobe snd-sbawe a jak wpisałem modprobe.conf z odsyłacza to w sumie działa chodź nie dokońca, bo za każdym razem trzeba ustawiać alsamixer. Jak ktoś coś wymyśli to prosze o podesłanie jak to ominąć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2004 trzeba odpalić modprobe snd-sbawe To znaczy, że jak włączysz jakiś odtwarzacz dźwięku to się nie ładuje? Bo modułu ładują się dopiero gdy są potrzebne... a jak wpisałem modprobe.conf z odsyłacza to w sumie działa chodź nie dokońca, bo za każdym razem trzeba ustawiać alsamixer. To dopisz na końcu install snd-sbawe /sbin/modprobe --ignore-install snd-sbawe && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : remove snd-sbawe { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-sbawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@rtinez Napisano Sierpień 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2004 To znaczy, że jak włączysz jakiś odtwarzacz dźwięku to się nie ładuje? Odtarzacz się ładuje wybieram mp3 i nie moge jej odsłychać pojawia się systemowe okienko, że nie może właśnie modułów załadować. (Coś że ich nie ma i żebym ustawienia posprawdzał) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2004 pojawia się systemowe okienko, że nie może właśnie modułów załadować. (Coś że ich nie ma i żebym ustawienia posprawdzał). Hmm... dziwne, bo innym te linijki na kartach ISA działały bez problemu :/ Mógłbyś podać co dokładnie jest tam napisane (tak z ciekawości chciałbym wiedzieć)? A te drugie ustawienia działają juz poprawnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@rtinez Napisano Wrzesień 2, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2004 1. Pis(ze)ało tak: Nagłówek: nie można otworzyć wyjścia dźwięku W okienku: please check that: Your soundcard is configured properly You have the correct output plugin selected No other program is blocking your soundcard 2. Wpisałem tak ja Gajownik proponował zrestartowałem kompa i działa bez problemu Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi