mateuszd89 Napisano Grudzień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2006 Witam. Mam niestepujący problem: podczas instalacji Fedory Core 6 (wersja x86_64) instalator nie wykrywa mi żadnych dysków do podziału na partycje. W internecie znalazłem kilka wskazówek, jednak żadna nie działała: probowałem uruchomić instalator z następującymi parametrami: 1. linux acpi=off 2. linux noapic 3. linux acpi=off, noapic 4. linux ide=nodma Niestety, nie przyniosło to pożądanego efektu (czyli pojawianie się dysku na liście dysków do podziału). Dodam jeszcze, że wcześniej próbowałem zainstalować Suse 10.1, jednak instalator miał problemy z napędem DVD. Oto mój sprzęt: MSI Neo-F P965, na płycie jest kontroler JMicron JBM36X do którego jest podłączony napęd DVD, dysk jest podłączony na SATA jako Primary Master. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafori Napisano Grudzień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2006 Mialem podobnie na plycie ASUS z dyskiem Seagate jednak acpi=off, noapic pomoglo. Wczesniej jednak przeszukujac rozne fora natknalem sie na sugestie dotyczaca zweryfikowania ustawien BIOS'u oraz jego uaktualnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszd89 Napisano Grudzień 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2006 Wczesniej jednak przeszukujac rozne fora natknalem sie na sugestie dotyczaca zweryfikowania ustawien BIOS'uDokładniej jakie opcje? oraz jego uaktualnienia. BIOS mam najnowszy dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozkarol Napisano Styczeń 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 Witam mam plyte Intela na tym samym chipsecie DP965LT Polecam ustawić w Biosie tryb dysku na AHCI podczas instalacji ustaw opcje: linux all-generic-ide acpi=off pci=nommconf U mnie poszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi