milosz_bozenski Napisano Styczeń 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2007 witam, próbując "używać" gammu dostaję komunikat "naruszenie ochrony pamięci". z tego co przeczytałem tutaj na forum zorientowałem się, że jest to raczej kwestia SELINUX (czy nadawania odpowiedniego kontekstu ? wtf ?) niż samego gammu. o co chodzi? to brzmi dla mnie jak czarna magia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2007 Gammu, o ile dobrze pamiętam nie ma w repozytorium, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2007 witam, próbując "używać" gammu dostaję komunikat "naruszenie ochrony pamięci". z tego co przeczytałem tutaj na forum zorientowałem się, że jest to raczej kwestia SELINUX (czy nadawania odpowiedniego kontekstu ? wtf ?) niż samego gammu. o co chodzi? to brzmi dla mnie jak czarna magia W takim razie jako root wpisz: setenforce 0 i przekonasz sie czy to faktycznie jest problem z SELINUX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz_bozenski Napisano Styczeń 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2007 Gammu, o ile dobrze pamietam nie ma w repozytorium, prawda? nie ma to jednak nie kwestia SElinux, bo wpisalem w konsoli setenforce 0 i blad dalej sie pojawial. cóz zatem moze byc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2007 Skąd wziąłeś paczki i czy na pewno są dla twojego systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz_bozenski Napisano Styczeń 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 Skąd wziąłeś paczki i czy na pewno są dla twojego systemu? kompilowałem gammu. Źródła ściągnąłem z http://www.gammu.org/wiki/index.php?title=...ad#Gammu_family Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi