ragnos Napisano Styczeń 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2007 Zainstalowałem Fedora Core 6 wszystko było dobrze do czasu aż włączyłem ponownie system który uruchomił w trybie tekstowym. No dobra myślałem że sobie poradzę, loguje się jako root wpisuje startx żadnej reakcji init5 znowu nic, no dobra to w GRUB wciska 'a' dopisuje do końca 5 i też nic ... help Tak na marginesie tryb tekstowy nie wyświetla się nazbyt poprawnie ponieważ widze 1/4 tego co powinienem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2007 Init5 to tryb graficzny. Jeżeli sie odpali sie sam, to nic go nie odpali. Czy Xy w ogóle wstają(widać kursor-krzyż), czy w ogóle nic się nie zmienia? Czy to znaczy z tym trybem tekstowym? Masz tryb 25 linii na 80 znaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ragnos Napisano Styczeń 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 X'y pokazują się w czasie ładowania systemu (co najciekawsze przed jego pojawieniem widze jakby "artefakty" a gdy powinien się pojawić login w trybie graficznym system raczy mnie 7 liniami w trybie tekstowym (reszta jakby się nie mieściła na monitorze). Loguje się, wpisuje startx i system wywala jakieś 3 linie bełkotu a na dokładkę serwer fatal error Możliwe że to wszystko przez kartę graficzną która jest dosyć nowa radeon X1950xt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeeR HunteR Napisano Styczeń 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 ragnos przeszukaj forum nastepnym razem zanim zapytasz , doświadczyłeś znanego buga w rhgb, aby go usunąć zaaktualizuj rhgb [ yum upgrade rhgb ] twój serwer x działa, jednak jest na innym pulpicie. podczas logowania w trybie tekstowym daj kijka razy alt + strzałka w lewo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ragnos Napisano Styczeń 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 Dzięki zadziałało, co do tych denerwujących postów w których powtarzają się ciągle te same problemy, zróbcie temat z rozwiązaniem najczęstszych problemów i przyklejcie je i wszyscy będą zadowoleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 Takie coś już jest Nazywa się FAQ i być może kilku rzeczy w nim brakuje, ale da się żyć BTW po prostu nie ma się nim kto zająć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ragnos Napisano Styczeń 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 Zauważyłem jego egzystencje ale brak w nim działu Fedora Core 6 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 No fakt, cos w tym jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi