BeeR HunteR Napisano Styczeń 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 witam, próbowalem ostatnio skompilowac TA: Spring, świetny port gry Total Annihilation lecz SConstruct wywala jak zwykle dziwne błędy z którymi nie moge dac sobie rady. przeszukalem google z nadzieją że ktoś miał też z tym porblem ale widac że na innych distrach gra kompiluje sie bez problemu... błąd wyskakuje podczs konfiguracji źródeł, oto output: scons: Reading SConscript files ... Now configuring. If something fails, consult `config.log' for details. Detected platform : linux Checking gcc version... 4.1.1 profiling NOT enabled, debugging NOT enabled, level 2 optimizing enabled Checking configure scripts Checking for Freetype2... Checking for freetype-config... /usr/bin/freetype-config Checking for Freetype >= 2.0.0... 2.2.1 Checking for SDL... Checking for sdl-config... /usr/bin/sdl-config Checking for LibSDL >= 1.2.0... 1.2.10 Checking for OpenAL... Checking for openal-config... /usr/bin/openal-config Checking for Python 2.4... Guessing Python include path... /usr/include/python2.4 Checking header files Checking for C header file zlib.h... no Zlib headers are required for this program problem w tym że mam zainstalowane zarówno zlib jak i zlib-devel. moze komuś udało sie to zbudować tudzeż moze wysunąć jakieś sugestie / rady? oto link do tarballa: tarball Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 problem w tym że mam zainstalowane zarówno zlib jak i zlib-devel.Moze to zabrzmi glupio, ale ja zaczal bym od sprawdzenia czy system wie ze wszystkie niezbedne pakiety sa zainstalowane rpm -qa | grep zlib | sort rpm -qa | grep kernel | sort Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeeR HunteR Napisano Styczeń 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 tak, wszystkie zależności są spełnione. w przypadku wersji poprzedniej czyli 0.74b1 sconstruct konfigurował źródła bez problemu, jednak przy kompilowaniu ekran zasypał sie warningami i to zabrzmi dziwnie ale kompilowało sie bez końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 Checking header files Checking for C header file zlib.h... no Zlib headers are required for this program zlib-devel ci brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeeR HunteR Napisano Styczeń 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 nie brakuje bo jest. napisałem wcześniej, wszystkie pakiety od których zależy gra są zainstalowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi