olorin Napisano Styczeń 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 cos mi zostalo w systemie z wine: # wine --version wine_main_preload_info not found Wine 0.9.18 nijak tego usunac, probowalem aktualizowac yum'em do 0.9.27 ktora jakos lepiej dziala, ale nic z tego, ciagle mi ta wersje pokazuje;/ po wywaleniu niby-zainstalowanej 0.9.27 ta stara ciagle jest i po wpisaniu komendy wine --version dalej jest to samo i winefile tez dziala (naturalnie zle bo to stara wersja) wiec gdzies siedzi.. Ktos moze powiedziec jak to cholerstwo zlokalizowac? musi miec gdzies jakies wpisy bo katalogi moge znalezc i wywalic recznie ale gdzies jeszcze siedzi..;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeeR HunteR Napisano Styczeń 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 to są uroki instalowania ze źródeł, tylko śmieci na dysku. nastepnym razem usuwaj poprzez make uninstall. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 Nie wiem czy to może pomoc, ale spróbuj: yum remove wine $ rm -rf ~/.wine I jeszcze raz zainstaluj: yum -y install wine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olorin Napisano Styczeń 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 Dziekuje, pomoglo:) Jesli istnieje jakas organizacja zrzeszajaca szefow duzych znanych dystrybucji moze by warto zaczac ich meczyc o jakies narzedzia do lokalizacji i wywalania takich smieci:) to by moglo zwiekszyc liczbe pingwiniarzy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeeR HunteR Napisano Styczeń 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 w przypadku fedory instalowanie ze źródeł zawsze bedzie śmieciło, nie lepiej budowac rpmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Styczeń 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2007 olorin, poczytaj najpierw o systemie, którego uzywasz, zanim wpadniesz na kolejne super interesujace pomysly jak wspomnial lowca browarów w FC -> rpm, wiec poczytaj o rpm oraz yum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi