daro_pl Napisano Styczeń 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 Witam, Moj system :FC6 x86_64 Grafika: GeForce 7600 GS VBIOS Version:05.73.22.15.01 Memory:128 MB Bus Type:PCI Express 16X Bus ID:6:0:0 IRQ:74 Stery do grafy mam zainstalowane, (logo nvidia podczs ładowania sie pokazuje, w system tools->Nvidia discplay settings wykrywa parametry karty, 3Ddesktop effects dzia bezproblemowo) [root@localhost ~]# glxinfo | grep direct direct rendering: Yes problem pojawia sie podczas ladowania programu [daro@localhost ~]$ /usr/bin/cedega /usr/lib/transgaming_cedega/tests/glxinfo: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory /usr/lib/transgaming_cedega/tests/glxinfo: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory /usr/lib/transgaming_cedega/agp_test/agp_test: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory /usr/lib/transgaming_cedega/tests/glxinfo: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory myslalem że to wina/brak libGL.so.1: wiec wydalem polecenie instalacji yum install mesa-libGL po instalacji dla .i386 nic sie nie zmienilo a mesa-libGL.x86_64 - maiłem juz w systemie zainstalowałem też Glide3-libGL. (i386 i x86_64) i dalej ten sam problem skonczyly mi sie pomysły wiec bardzo proszę was o pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeeR HunteR Napisano Styczeń 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 dobra rada nie instaluj paczek i386 na x86_64! sprawdź i ew. popraw w pliku konfiguracyjnym ścieżke do libGL jeśli masz zainstalowaną. dlaczego nie prosisz o support na forach transgaming? powinni zadbać o klienta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro_pl Napisano Styczeń 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 dzieki za rade dostosuje sie cedege kupilem wczoraj i za bardzo nie przegladalem ich serwisu www ale tez sie dostowowałem i znalazlem forum na ktorym wystepowaly podobne problemy bede walczyl jeszcze raz dzieki za rade i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Styczeń 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 yyy... skoro kupiłeś i masz dostęp do srony transgaming to zassaj sobie paczkę *.rpm dla x86_64 i zainstaluj z paczki, i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi