mrozkarol Napisano Styczeń 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 Witam. Mam problem bo Fedora Core 6 wykrywa mój komputer jako notebooka i sygnalizuje wyczerpanie baterii. O ile w Gnome zdąrzyłem wyłaćzyć sygnalizowanie tego to w KDE nie mam na to czasu. Mam płyte Intel DP965LT, Core 2 Duo E6400. Żeby móc zainstalować Fedora (jak i inne Linuxy) musiałem ustawić w Biosie dysk w trybie AHCI, a podczas instalacji ustawić opcje: all-generic-ide acpi=off pci=nommconf Jestem "very newbie" w Linuxach, czy to może być spowodowane opcja acpi=off?? Czy jest jakiś sposób na obejście problemu i wystartowanie w KDE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fdtech Napisano Styczeń 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 Spróbuj wylaczyc usluge apmd w opcjach lub z konsoli (jako root): /sbin/chkconfig --level 345 apmd off - wylaczy usluge apmd z autostartu /sbin/service apmd stop - wylaczy usluge jezeli jest wlaczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozkarol Napisano Styczeń 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 Spróbuj wyłączyć usługę apmd w opcjach lub z konsoli (jako root): /sbin/chkconfig --level 345 apmd off - wyłączy usługę apmd z autostartu /sbin/service apmd stop - wyłączy usługę jeżeli jest włączona Niestety nie pomogło... Ale i tak dizeki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi