petrek7 Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 jak w temacie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 To zależy od drukarki. Przede wszystkim uruchom program system-config-printers , czyli menedżer drukarek, jest w Środowisko>Administracja. Tam w zaawansowanych ustawieniach steronika mozesz ustalic szczegółowe informacje dotyczące drukowania. Nie bedą one tak łatwe do odszyfrowania, jak w sterownikach dedykowanych np. do Windows, ale pozwolą zazwyczaj osiągnąć cel. Mnie udało sie tym sposobem zmusić moja drukarkę HP, która na domyslnych ustawieniach drukowała baaardzo wolno, do pracy z prędkością "Windowsową". Mozesz także zmieniac informacje przekazywane do drukarki w oknie dialogowym "Drukuj..." np. w OpenOffice.org, gdzie wybierasz typ paieru, jaoś, dpi i tak dalej. Niesety wszystko zależy od tego, jak dobrze, twoja drukarka jest obsłgiwana pod Linuksem, a z tym bywa różnie... Napisz, co uda ci się zwojować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petrek7 Napisano Styczeń 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 Napisz, co uda ci się zwojować Ja używam KDE, wieć weszłem sobie w Centrum Sterowania -> Urządzenia peryferyjne -> Drukarki i potem sobie pozmieniałem konfiguracje drukarki wybierając: Printout mode: <Draft> Resolution Quality...: 300 dpi... Czy mi to przyspieszyło drukowanie to sam już nie wiem, może trochę, jednak rewelacyjnie szybko nie chodzi. Dla ogólnej wiadomości wspomnę jeszcze ze posiadam drukarkę HP 840C z standardowymi systemowymi sterownikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi