Skocz do zawartości

Czy Jest Taka Opcja W Fedorze, Zeby Ustawic Jakoś Wydruku Na Roboczą

petrek7

Rekomendowane odpowiedzi

To zależy od drukarki. Przede wszystkim uruchom program system-config-printers , czyli menedżer drukarek, jest w Środowisko>Administracja. Tam w zaawansowanych ustawieniach steronika mozesz ustalic szczegółowe informacje dotyczące drukowania. Nie bedą one tak łatwe do odszyfrowania, jak w sterownikach dedykowanych np. do Windows, ale pozwolą zazwyczaj osiągnąć cel. Mnie udało sie tym sposobem zmusić moja drukarkę HP, która na domyslnych ustawieniach drukowała baaardzo wolno, do pracy z prędkością "Windowsową".

Mozesz także zmieniac informacje przekazywane do drukarki w oknie dialogowym "Drukuj..." np. w OpenOffice.org, gdzie wybierasz typ paieru, jaoś, dpi i tak dalej. Niesety wszystko zależy od tego, jak dobrze, twoja drukarka jest obsłgiwana pod Linuksem, a z tym bywa różnie... Napisz, co uda ci się zwojować

Napisz, co uda ci się zwojować

Ja używam KDE, wieć weszłem sobie w Centrum Sterowania -> Urządzenia peryferyjne -> Drukarki

i potem sobie pozmieniałem konfiguracje drukarki wybierając:

Printout mode: <Draft>

Resolution Quality...: 300 dpi...

Czy mi to przyspieszyło drukowanie to sam już nie wiem, może trochę, jednak rewelacyjnie szybko nie chodzi.

Dla ogólnej wiadomości wspomnę jeszcze ze posiadam drukarkę HP 840C z standardowymi systemowymi sterownikami

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...