MitS Napisano Styczeń 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2007 Witam! Po skonfigurowaniu lana na laptopie nie chce mi sie odpalic mysql ... Po zrobieniu tego: [root@ozyrys ~]# /etc/init.d/mysqld start Inicjowanie bazy danych MySQL: Neither host 'ozyrys' nor 'localhost' could be looked up with /usr/bin/resolveip Please configure the 'hostname' command to return a correct hostname. If you want to solve this at a later stage, restart this script with the --force option [ZAWIÓDŁ] [root@ozyrys ~]# wywala mi powyzszy blad .... Probowalem odpalic /usr/bin/resolveip i cos zrobic ... ale niestety nie wiem do konca co ... Jak by ktos mogl mi pomoc bylbym wdzieczny Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Styczeń 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2007 ok problem rozwiazany ... wystarczylo zmienic w /etc/hosts by na poczatku bylo 127.0.0.1 Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi