audioslave Napisano Styczeń 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2007 Jestem swiezo po instalacji fedory 6, moja kartaa grafy to radeon 9600 pro, procek amd64 3000+. Zainstalowalem sobie sterowniki ati przez yuma no niby wszystko dziala ale fpsy sa wrecz smieszne fglrxinfo display: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: RADEON 9600 Generic OpenGL version string: 2.0.6286 (8.33.6) glxinfo | grep direct direct rendering: Yes 1202 frames in 5.0 seconds = 240.210 FPS 1201 frames in 5.0 seconds = 240.056 FPS 1203 frames in 5.0 seconds = 240.553 FPS Moj xorg.conf # Xorg configuration created by pyxf86config Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "aticonfig-Screen[0]" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "Files" EndSection Section "Module" Load "extmod" Load "glx" Load "dri" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Monitor" Identifier "aticonfig-Monitor[0]" Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver" Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor" Option "DPMS" "true" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "fglrx" Option "VideoOverlay" "on" EndSection Section "Device" Identifier "aticonfig-Device[0]" Driver "fglrx" Option "UseInternalAGPGART" "no" Option "VideoOverlay" "on" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Section "Screen" Identifier "aticonfig-Screen[0]" Device "aticonfig-Device[0]" Monitor "aticonfig-Monitor[0]" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Disable" EndSection aha i livne mam zainstalowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzg Napisano Styczeń 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2007 blad glxgearsa bo pewnie w grach jest wszystko ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioslave Napisano Styczeń 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2007 blad glxgearsa bo pewnie w grach jest wszystko ok? Takie gry jak tuxpuck i supertuxkart mi plynnie dziala (a to sa ry 3d) tylko ine wiem czemu gry id software nie daja sie odpalic ;/ ...loading libGL.so.1: QGL_Init: dlopen libGL.so.1 failed: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory failed ----- CL_Shutdown ----- RE_Shutdown( 1 ) ----------------------- ----- CL_Shutdown ----- ----------------------- Sys_Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2007 Zobacz grę armagetronad, jest w repo freshrpms, w opcjach ustawiasz tylko by pokazywało podczas gry fpsy. Na moim sprzęcie przy FC5, na FC6 nie instalowałem, 60-80fps przy max detalach, 1024x786 i czterech przeciwnikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioslave Napisano Luty 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2007 Powracam ponownie do tematu gdyz sam nie potrafie go rozwiazac. Mam niby ta akceleracje 3d ale nie dzialaja mi gry takie jak aa, et, q3 itp, niektore wygaszacze ekrany strasznie wolno chodza np kcometen. Winosukuje z tego ze jednak karta grafy zle chodzi. i glxgears pokazuje fps okolo 200-300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neoski Napisano Marzec 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2007 Mam podobny problem do tego wyzej. Config wyglada identycznie, natomiast fglrxinfo i glxinfo pokazuja inne rzeczy :/. fglrxinfo: display: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.5.1) glxinfo: direct rendering: No Edit @ 01:22 Niezle jazdy mialem w systemie... Standartowy bug z anaconda. i586 zamiast i686 :/. Zamienilem paczki, zainstalowalem od nowa. Dziala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi