Skocz do zawartości

Postgresql+pgadmin

slon_os

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak skonfigurowac postgresql aby mozna było połączyc sie z nim przy pomocy pgAdmina lub phpPgAdmina?

na forum watek był juz poruszany niestety wskazówki tam zawarte nie pomagają. Teoretycznie wszystko jest skonfigurowane ok.

Połaczyc sie jednak nie mogę. Moze poda mi ktos co nalezy wpisac w pole "Serwis" w konfiguracji pg Admin.

za wszelkie wskazówki serdeczne dzieki

:unsure:

• 4 weeks later...
Witam,

jak skonfigurowac postgresql aby mozna było połączyc sie z nim przy pomocy pgAdmina lub phpPgAdmina?

na forum watek był juz poruszany niestety wskazówki tam zawarte nie pomagają. Teoretycznie wszystko jest skonfigurowane ok.

Połaczyc sie jednak nie mogę. Moze poda mi ktos co nalezy wpisac w pole "Serwis" w konfiguracji pg Admin.

za wszelkie wskazówki serdeczne dzieki

:unsure:

Witam,

Może powiedz w czym masz problem? Ja bym się zabrał od tego że włącze nasłuchiwanie na jakimś porcie (np localhost) oraz na nadaniu jakiegoś hasła dla konta systemowego, zmień jeszcze w pg_hba.conf z ident na md5 przy localhost tak by można było zalogować się na konta inne niż twój aktualny login. Później już nie powinno być problemu z pgAdmin3 lub phpPgAdmin.

Pozdrawiam,

mr-owl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...