NOX5TRON Napisano Styczeń 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2007 zainstalowalem w koncu VirtualBox-1.3.2. Jednak podczas proby uruchomienia najpierw pojabia sie blad: libstdc++.so.5.7.9 No such file. Shared itp itd, zauktualizowalem bibliteki i wtedy (_wogole_ → w ogóle) ORT juz schiz ze " Nie ma dostpeu do jednej ze swoich biblitek VBoxVMM.o bodajze. przeinstalowalem fedore od nowa nie probowalem tego jeszcze ponownie zainstalowac ale skad ten blad i jakl to narawic?? prosilbym o dokladne instrukcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Styczeń 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2007 nie wiem czy dobrze zrozumialem, wystapil blad podczas odpalania aplikacji a ty szybko przeinstalowales system ?? dziwi mnie takie zachowanie. Linux to przeciez nie windows tu jak sie cos nie wlacza to zazwyczaj znajdzie sie jakies rozwiazanie. Ale wracajac do problemu, nie znalazl biblioteki w /lib albo w /usr/lib, ja proponowalbym zainstalowac ten program jeszcze raz i wkleic tu dokladnie to co wypluwa konsola, a pewnie ktos zechce pomóc ci w rozwiazaniu tego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juri Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 siemka:) ja jednak mam problem z instalacja: [root@localhost ~]# sh '/home/juri/Desktop/VirtualBox_1.3.2_Linux_x86.run' Verifying archive integrity... All good. Uncompressing VirtualBox for Linux installation..... VirtualBox Version 1.3.2 (Sun Jan 14 15:25:08 CET 2007) installation Usage: install [<installation directory>] | uninstall Example: /home/juri/Desktop/VirtualBox_1.3.2_Linux_x86.run install [root@localhost ~]# sh /home/juri/Desktop/VirtualBox_1.3.2_Linux_x86.run install Verifying archive integrity... All good. Uncompressing VirtualBox for Linux installation..... VirtualBox Version 1.3.2 (Sun Jan 14 15:25:08 CET 2007) installation Please install the header files for your current Linux kernel. The VirtualBox installer needs the GNU compiler to be installed. Problems were found which would prevent VirtualBox from installing. Please correct these problems and try again. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 potrzebujesz miec zainstalowane bodajze kernel-devel i gcc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOX5TRON Napisano Styczeń 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 witam, udalo mi sie uruchomic XENa jednak mam pewien problem, bowiem mozna instalowac systemy tylko z sieci z jakiegos URL, czy da sie zainstalowac z CD/DVD?? ERROR: Invalid URL location given: [Errno 14] HTTP Error 404: Date: Sun, 21 Jan 2007 10:08:02 GMT Server: Apache/2.2.3 (Linux/SUSE) Vary: accept-language,accept-charset Accept-Ranges: bytes Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1 Content-Language: en Expires: Sun, 21 Jan 2007 10:08:02 GMT X-Cache: MISS from [moja domena[ X-Cache-Lookup: MISS from [moja domena]:3128 Via: 1.0 [moja domena]:3128 (squid/2.6.STABLE4) Connection: close to mi sie pojawia po podaniu jakiego kolwiek linku do katalogu z iso, czy dokladnego linku z iso :/ nie mma pojecia jak to ugrysć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOX5TRON Napisano Styczeń 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 postawiłem ProFTPD zeby wrzucic pliczki płytki DVDS na dysk i były dostępne do XENa, a więc: kiedy podaje ścieżke ftp://localhost@user:haslo/Public pojawia mi się error: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-2, 'Ta nazwa lub us\xc5\x82uga jest nieznana') to samo kiedy localhost zmienie na adres IP, próbowalem tez ftp://localhost@user:haslo/user/Public bez zadnych zmian jednakze :/ ja juz nie wiem jak to ugryść a nie moge zainstalowac VirtualBoxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi