P-A-B-L-O Napisano Styczeń 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2007 Witam Chciałbym wiedzieć czy to środowisko to Fluxbox? Załączam link: http://www.deviantart.com/deviation/455221...h+age_scale%3A5 Jeśli tak to czy efekt taki uzyskuje się przez instalacje skórek? Obecnie używam KDE, ale dla takiego wyglądu chętnie się przesiądę. No chyba że pod KDE jest możliwość uzyskania takiego wyglądu. Jeśli ktoś wie jak można to zrobić BARDZO PROSZĘ O POMOC. I jeszcze 2 pytanka: 1). Czy Karamba to programik do upiększania środowiska graficznego, czy może coś innego? 2). Czy łatwiej jest wykonać takie operacje na FC6 niż FC5? Bo ja posiadam FC5. Więc czy jest to jakimś utrudnieniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2007 Chciałbym wiedzieć czy to środowisko to Fluxbox? W jednym z okienek masz wyraznie napisane co to za linux, na jakim kernelu, jaki WM, theme, icons, fonts... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Styczeń 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2007 W jednym z okienek masz wyraznie napisane co to za linux, na jakim kernelu, jaki WM, theme, icons, fonts... Zgadza się. Później dopiero to zauważyłem. Bardziej się wyglądem zająłem. Ale skoro jest to Arch Linux czy znaczy to że pod FC nie będzie to chodziło? Chętnie bym sobie taki theme zainstalował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Styczeń 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2007 da się zrobić coś takiego. Musisz tylko troche po googlować i poszukać na "kde-look.org" Karamba to programik mozna by powiedzieć że do upiekszania środowiska graficznego (Tylko nie do końca na takiej zasadzie). FluxBox jest w repo, sam z niego kozystałem na FC6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Styczeń 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2007 1). Czy Karamba to programik do upiększania środowiska graficznego, czy może coś innego?zależy co rozumiesz przez swoje stwierdzenie, jeśli chciałbyś sobie zrobić jakiś odmienny panel, albo urzywać jakiś kontrolek do amaroka, albo xmms. Możesz za jej pomocą umieścić na pulpicie kontroli wyświetlające zużycie pamięci, procesora itd. 2). Czy łatwiej jest wykonać takie operacje na FC6 niż FC5? Bo ja posiadam FC5. Więc czy jest to jakimś utrudnieniem? moim zdaniem nie powinno być większych problemów ale zalecałbym oczywiście aktualizacje do nowszej wersji Ale skoro jest to Arch Linux czy znaczy to że pod FC nie będzie to chodziło? nie to nie znaczy, że nie da się takiego czegoś zrobić na fedorze, a wręcz wykonuje się takie czynności tak samo na większości dystrybucji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Styczeń 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2007 Dzięki panowie za odpowiedzi. Jeszcze tylko jakby ktoś był tak miły i napisał mi jak doinstalować sobie nowe theme. Będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Styczeń 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2007 jeśli chodzi o fluxboxa to powinieneś znaleść interesujące cię rzczy w dokumentacji na www.fluxbox.org a jeśli chodzi o kde to wszystko znajdziesz w centrum sterowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Styczeń 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2007 Dzięki bardzo. Tylko z Fluxboxa u mnie na razie nici bo skoro on jest w repo to bez netu nie zainstaluje. Wszystko przez stery do sieciówki. Niby mam je ale nie wiem jak zainstalować. Już poruszałem ten temat w Połączenia z internetem ale bez echa. A przy okazji : w RPM nie ma Fluxboxa? Bo jakby był, to z pakietów pewnie dam sobie radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2007 Tylko z Fluxboxa u mnie na razie nici bo skoro on jest w repo to bez netu nie zainstaluje. ... A przy okazji : w RPM nie ma Fluxboxa? Bo jakby był, to z pakietów pewnie dam sobie radę. Odpowiadajac - na repozytoriach leza rpmy, wiec jak cos jest w repo to znaczy ze na pewno znajdziesz rpma U mnie po wydaniu polecenia yum install fluxbox yum zaproponowal do pobrania 2 pakiety (zaleznosci) ============================================================================= Package Arch Version Repository Size ============================================================================= Installing: fluxbox i386 0.9.15.1-3.fc6 extras 821 k Installing for dependencies: artwiz-aleczapka-fonts noarch 1.3-5.fc6 extras 114 k Transaction Summary ============================================================================= Install 2 Package(s) Update 0 Package(s) Remove 0 Package(s) Total download size: 936 k wiec sciagnij je (linki do wersji 32bit, a dokladniej fluxbox w wersji 32 bit, font jest multiplatformowy) http://download.fedora.redhat.com/pub/fedo...-3.fc6.i386.rpm http://download.fedora.redhat.com/pub/fedo....fc6.noarch.rpm wrzuc na jakis flashdisk, skopiuj na docelowego kompa, pozniej juz tylko rpm -Uvh *.rpm i po sprawie. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Styczeń 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2007 Dzięki exboros. Na Ciebie zawsze można liczyć. Jakby Ci się chciało to zobacz mój post w Połączenie z Internetem -> Temat: Konfiguracja internetu. Pewnie coś mi poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Styczeń 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2007 Witam Więc przystąpiłem do instalacji fluxboxa. No i nic z tego, nie wychodzi. Instaluję oczywiście z *.rpm. Wywala mi błąd tego typu: błąd: otwarcie media/hda/Packages/Extras/fluxbox-0.9-14-3.fc5.i386.rpm nie powiodło się Nie ma takiego pliku, ani katalogu Jak sobie z tym poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2007 Witam Wiec przystapilem do instalacji fluxboxa. No i nic z tego, nie wychodzi. Instaluje oczywiscie z *.rpm. Wywala mi blad tego typu: blad: otwarcie media/hda/Packages/Extras/fluxbox-0.9-14-3.fc5.i386.rpm nie powiodlo sie Nie ma takiego pliku, ani katalogu Jak sobie z tym poradzic? moze przed 'media' wstaw jeszcze '/' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Styczeń 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2007 Już próbowałem wcześniej z / ,ale nic z tego. Więc jak na razie problem nadal istnieje. Może spróbuję z dysku, ale tak szczerze to wątpię w powodzenie tej próby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2007 flux jest w repo więc yum install fluxbox komunikat Nie ma takiego pliku, ani katalogu oznacza zazwyczaj że się walnąłeś we wklepywaniu ścieżki lub nazwy pliku, poza tym możesz normalnie kliknąć na ten plik i powinien się uruchomić instalator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Styczeń 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2007 Wiem, że jest w repo, ale ja nie mam jeszcze neta skonfigurowanego. Dopiero będę się próbował bawić z kompilacją sterowników do sieciówki. A co do literówek to ich nie zrobiłem. Na pewno wszystko było OK. Zatem nie wiem co to może być. Może macie jakieś pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi