XVito Napisano Styczeń 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2007 Witam. Taka sprawa: Mam zainstalowanego Conky. Dotychczas miałem theme w klimacie Dark/Black (ciemne okienka, ciemne belki, ciemne tło). Był też Conky z jasną czcionką (na ciemnym tle prezentowało się to to pięknie. Wszystko chodziło w jak najlepszym porządku dopóki nie zminiłem klimatów na jasne barwy: białe okienka, białe..... ) no i właśnie czcionka w conky tez została biała... Mimo dokonania zmian w pliku .conkyrc wszystko co było kolorem z uporem zmieniłem na "black". Obramowanie i wykresy owszem poddały się temu zabiegowi - są koloru czarnego. Ale tekst jest jasny - delikatnie jakby cieniowany - moze pokusiłbym się o stwierdzenie przeźroczysty, ALE JASNY. Przy jasnym tle jak myślicie co się dzieje... Najprawdopodobniej chodzi o to całe "xft", bo gdy przełącze "use_xft ..." na "NO" to wyświetla się wszystko w brzydkiej "maszynowej" czcionce - ale za to w kolorze czarnym. CO TO JEST TO "xft"? GDZIE MOGĘ ZMIENIĆ USTAWIENIA TEGO CZEGOŚ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi