alazif Napisano Styczeń 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2007 Pewnego razu uruchomilem sobie mojego Linuksa, wyskoczylo mi niebieskie okienko z lista aktualizacji, no to sobie ja zaakceptowalem i wszystko przebieglo bez problemow, zrestartowalem komputer i moim oczom ukazal sie taki oto komunikat: "nie mozna uruchomic x serwera, prawdopodobnie zostal on nieprawodlowo skonfigurowany, czy chce obezjzec zaw x serwera aby zdiagnozowac problem....." jak to zatwierdam wysakuje jeszcz kilka komunikatow i wkoncu uruchamia sie linux ale ze zmienionymi ustawieniami graficznymi, brakuje nie ma polskiej czcionki, ekran dziwnie sie przesuno oraz panel kontrolny nvidia jak by zubozal co moge zrobic aby zlikwidowac te komunikaty ?? oraz przywrocic systemowi dawny "blask' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 Zapewne masz karte nvidii. Ja mialem podobny problem, tylko nie robilem nowej konfiguracji, a zmienilem xorg-x11-drv-nvidia na wersje xorg-x11-drv-nvidia-legacy Z zaleznosciami oczywiscie poszlo kmod-nvidia na kmod-nvidia-legacy Wszystko robilem w trybie tekstowym, bez generacji nowej konfiguracji. Spróbuj to przeinstalowac (jezeli masz karte ~GF3Tit lub starsza, nie wiem jak z 4) i sprawdz czy zadziala EDIT: aha mi nie dziala teraz akceleracja, trzeba chyba nowy config zrobic EDIT2: zamiast legacy instaluj: xorg-x11-drv-nvidia-96xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alazif Napisano Styczeń 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 Zapewne masz kartę nvidii. Ja miałem podobny problem, tylko nie robiłem nowej konfiguracji, a zmieniłem xorg-x11-drv-nvidia na wersję xorg-x11-drv-nvidia-legacy Z zależnościami oczywiście poszło kmod-nvidia na kmod-nvidia-legacy Wszystko robiłem w trybie tekstowym, bez generacji nowej konfiguracji. Spróbuj to przeinstalować (jeżeli masz kartę ~GF3Tit lub starszą, nie wiem jak z 4) i sprawdź czy zadziała EDIT: aha mi nie dziala teraz akceleracja, trzeba chyba nowy config zrobic EDIT2: zamiast legacy instaluj: xorg-x11-drv-nvidia-96xx Error: xorg-x11-drv-nvidia-96xx conflicts with xorg-x11-drv-nvidia Error: xorg-x11-drv-nvidia conflicts with xorg-x11-drv-nvidia-96xx to mi wywala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haspet Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 Error: xorg-x11-drv-nvidia-96xx conflicts with xorg-x11-drv-nvidia Error: xorg-x11-drv-nvidia conflicts with xorg-x11-drv-nvidia-96xx to mi wywala wpisz yum remove xorg-x11-drv-nvidia a nastepnie to co poweidzia Karlik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alazif Napisano Styczeń 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 wpisz yum remove xorg-x11-drv-nvidia a nastepnie to co poweidzia Karlik dziala thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matelan_ Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 Mam identyczny problem z ta roznica, ze nie posiadam karty Nvidii tylko ati.. czy ma ktos pomysl co z tym zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi