miloww Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 Witam Mam problem z GDM. A dokladnie z jego brakiem. Mialem Fedora Core 5 i wszystko bylo w porzadku. Ale zachcialo mi sie zaktualizowac system: yum upgrade. Teraz mam Fedora Core 6. I stala sie rzecz dziwna. Nie ma ekranu logowania. Po wlaczeniu komputera jest logowanie w trybie tekstowym, a jak pozniej wpisuje: gdmsetup to wyswietla: Failed to connect to socket, sleep 1 second and retry Trying failed command again. Try 2 of 5. Failed to connect to socket, sleep 1 second and retry Trying failed command again. Try 3 of 5. Failed to connect to socket, sleep 1 second and retry Trying failed command again. Try 4 of 5. Failed to connect to socket, sleep 1 second and retry Trying failed command again. Try 5 of 5. Command failed 5 times, aborting. Brak dostępu do pliku konfiguracyjnego GDM. Czy ktos potrafi mi pomoc, aby ponownie mozna bylo uzywac ekranu logowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 Spróbuj odinstalować i zainstalwoać gdm spowrotem, nieraz pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miloww Napisano Styczeń 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 Spróbuj odinstalować i zainstalwoać gdm spowrotem, nieraz pomaga Probowalem i nic. Robilem tak: rpm -e gdm.... a potem: yum install gdm I caly czas to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 a z jakiego usera odpalasz gdm ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miloww Napisano Styczeń 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 a z jakiego usera odpalasz gdm ?? jako root. Poza tym z menu "system" znikneło takze "wylacz komputer" a moze brakuje jakis bibliotek ?? czy da sie to sprawdzic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 Sprwadź, czy twoja nazwa użytkowanika nazleży do grupy poweroff. Jeżeli nie, usuń(przenieś) plik konfiguracyjny GDM i daj mu defaulty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miloww Napisano Styczeń 23, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2007 hmm.. ale nie wiem jak to zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi