NForest1989 Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 Witam. Mam problem dotyczący mojej karty graficznej, otóz po zainstalowaniu sterowników tym install nvidia-kmode przez pierwsze 2 3 uruchomienia komputera wszystko działo ślicznie. Niestety teraz przed pojawieniem sie ekranu logowania wyskauje mi błąd iż Serwer X window jest źle skonfigurowany i czy chce zobaczyć błędy... Za każdym razem gdy go skonfiguruje i normalnie kończe prace komputera po załączeniu znowu wyświetla mi sie ten komunikat i musze od nowa konfigurowac serwer x, wiem ze te nie jest dużo roboty bo musze po prostu wybrać tylko rozdzielczość... ale sam fakt jest bardzo irytujący. Czy ktoś wie co z tym można zrobić ?? Pomocy... z góry dziękuje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 Ja miałem podobny problem - po prostu plik konfiguracyjny nie był usuwany ani zmieniany. Zrób to ręcznie, po czym skonfiguruj Xsy (np. poleceniem setup). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saek Napisano Styczeń 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 Moim skromnym zdaniem to nie kwestia konfiguracji X ów tylko sterowników. Wczoraj miałem ten sam problem. Jeśli masz w kompie kartę GForce poniżej serii 5xxx i robiłeś aktualizacje systemu po 19 stycznia to najprawdopodobniej masz nowe stery do Nvidii które nie obsługują twojej karty tzn X-sy będą działały ale bez akceleracji. Rozwiązanie tego problemu znalazłem na http://rpm.livna.org/ . Napisz jeśli to pomogło. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NForest1989 Napisano Styczeń 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 Moja karta graficzna to aż wstydz powiedzieć... geforce 440 mx no ale cóż.... Dziękuje bardzo za odpowiedzi jednak powiedzenie mi "skonfiguruj Xsy" i w "setup" niestety zawiele mi nie mówi Fedora mam od tygodnia na stronie którą podałęś niestety nie wiem nawet co mam zrobić... Jesli mógłby ktoś wytłumaczyć mi co mam zrobić tak po kolei jak nowicjuszowi bo nim jestem to będę bardzo wdzięczny. Jeśli ktoś chce to ewentualnie moge pomóc w instaacli HP PSC 1215 bo akurat te zagadnienie mam "opcykane" z góry jeszcze raz dziękuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NForest1989 Napisano Styczeń 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 hehe sorki za niepotrzebny post tak jakby zapomniałem że znam angielski od 6 roku życia dziekuje za ten adres pomogło wszystko działa jak powinno DZIĘKUJE pozdriawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saek Napisano Styczeń 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 hehe sorki za niepotrzebny post tak jakby zapomniałem że znam angielski od 6 roku życia dziekuje za ten adres pomogło wszystko działa jak powinno DZIĘKUJE pozdriawiam Żaden problem Dobrze, że wszystko działa. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Maj 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2007 Mam ta sama karte graficzna bylem na tej stronie, wprawdzie angielskiego nie znam ale na tranlate.pl przetlumaczylem tlumacze nie nie ma sensu zadnego. Czy moglibyscie mi powiedziec jak to zrobic bardzo prosze. Moj adress email to [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi