majkel28 Napisano Styczeń 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2007 Witam. Jestem początkującym użytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Mam karte bezprzewodową D-LINK 510 i fedore 5.I tutaj jest problem.Nie mam internetu. ściągnąłem ndiswrapper. Rozpakowałem i kiedy weszłem do katalogu ndiswrapper wpisałem make wyskoczył błąd make -C driver make[1]: Entering directory '/home/marcin/ndiswrapper-1.1/driver' Can't find kernel sources in /lib/modules/2.6.15-1.2054_FC5/build; give the path to kernel sources with KSRC =<path> argument to make make[1]:***[prereq_check] bład 1 make[1]:Learning directory '/home/marcin/ndiswrapper-1.1/driver' make:***[all]Bład 2 Prosze o pomoc.Czy trzeba zainstalować nowy kernel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Styczeń 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2007 Ściągnij paczkę dla FC5 z ndiswrapperem z repozytorium livny (livna.org)... Było wiele postów na ten temat, więc -> szukaj. Nie znam tej karty, ale może ktoś się wypowie, czy są dla niej otwarte stery pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi