Renegat Napisano Styczeń 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2007 Hello Everyone Mam pytanie a mianowicie może mi ktos powiedzieć co zrobić w takiej sytuacji: instaluje skype dla Fedora Core 5 i wywala mi cos takiego libXss.so.1 jest wymagany przez skype libt-mt.so.3 jest wymagany przez skype. Jaki pakiet mam doinstalować w moje fc5 zeby poszła mi instalacja skype ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Styczeń 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2007 rpm -i ftp://ftp.pbone.net/mirror/download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/5/i386/os/Fedora/RPMS/libXScrnSaver-1.0.1-1.2.i386.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegat Napisano Styczeń 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2007 rpm -i ftp://ftp.pbone.net/mirror/download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/5/i386/os/Fedora/RPMS/libXScrnSaver-1.0.1-1.2.i386.rpm Witam wpisałem to w terminalu i dostałem cos takiego błąd: can't create transaction lock on /var/lib/rpm/__db.000 Możesz mi powiedziec jak z tego wybrnąć??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2007 hmmm, a może byś się zalogował na konto roota poleceniem: "su -" (ważne -) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegat Napisano Styczeń 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2007 hmmm, a może byś się zalogował na konto roota poleceniem: "su -" (ważne -) Udało sie sciągnąć rpm-a i jest poprawa w stosunku do tego co pisałem na początku ale wywala mi jeszcze libqt-mt.so.3 jest wymagany przez skype-1.3.0.53-fc5.i586 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Styczeń 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2007 Musisz zainstalować qt su yum install skype-1.3.0.53-fc5.i586.rpm ( musisz znajdować się w katalogu gdzie masz skype) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2007 Ostrzegam po raz kolejny, takie tematy będą zwyczajnie zamykane, a użytkownicy piszący takie tematy będą dostawali ostrzeżenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi