booster Napisano Styczeń 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2007 Ostatnio zainstalowałem FC6 na laptopie Acer Aspire 5024 i jestem w głębokim szoku - po 15 minutach klikania mam to samo co po miesiącu walki używając gentoo. Super Jednak nie wszystko działa. Główny problem to WiFi. Fedorka znalazła mi kartę, wrzuciła odpowiedni moduł (bcm43xx) i niby wszystko jest ok, tylko nie działa. Na gentoo korzystałem z ndiswrapper i acer_acpi, ale tu jest natywny sterownik i nie bardzo wiem, gdzie szukać problemu. Interesuje mnie również jak (i czy w ogóle jest to możliwe) uruchomić obsługę WEPa. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiu Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Ostatnio zainstalowałem FC6 na laptopie Acer Aspire 5024 i jestem w głębokim szoku - po 15 minutach klikania mam to samo co po miesiącu walki używając gentoo. Super Jednak nie wszystko działa. Główny problem to WiFi. Fedorka znalazła mi kartę, wrzuciła odpowiedni moduł (bcm43xx) i niby wszystko jest ok, tylko nie działa. Na gentoo korzystałem z ndiswrapper i acer_acpi, ale tu jest natywny sterownik i nie bardzo wiem, gdzie szukać problemu. Interesuje mnie również jak (i czy w ogóle jest to możliwe) uruchomić obsługę WEPa. Z góry dzięki za pomoc. polecam dodanie modułu bcm43xx do blacklist i użycie ndiswrapper'a. Póki co to z bcm43xx są same problemy. Calkiem możliwe, że będzie Ci jeszcze potrzebny moduł acer_acpi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonkers Napisano Luty 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 Ostatnio zainstalowałem FC6 na laptopie Acer Aspire 5024 i jestem w głębokim szoku - po 15 minutach klikania mam to samo co po miesiącu walki używając gentoo. Super Jednak nie wszystko działa. Główny problem to WiFi. Fedorka znalazła mi kartę, wrzuciła odpowiedni moduł (bcm43xx) i niby wszystko jest ok, tylko nie działa. Na gentoo korzystałem z ndiswrapper i acer_acpi, ale tu jest natywny sterownik i nie bardzo wiem, gdzie szukać problemu. Interesuje mnie również jak (i czy w ogóle jest to możliwe) uruchomić obsługę WEPa. Z góry dzięki za pomoc. Witam. Mam ten sam problem i nie mogę sobie z nim poradzić. Szukałem rozwiązanie na różnych forach, i wywnioskowałem, że system wykrywa kartę, jednak nie jest ona włączona. Żeby włączyć ją należy mieć moduł acer_acpi, który będzie umożliwiał włączanie i wyłączenie karty przez przycisk na laptopie. Jednak nie mogę sobie poradzić z zainstalowaniem tego modułu. Jeżeli ktoś wie jak to zrobić, to proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi