canario Napisano Styczeń 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2007 Pozdrowienia od kolejnego Newbie, który ma kolejne noobowskie pytanie A więc zainstalowałem sterownik do mojej karty sieciowej RT2500 według zaleceń Pana Stefana z postu http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9212 i poszło bezproblemowo do momentu konfiguracji system-config-network. Jestem w zasięgu kilku sieci bezprzewodowych a więc wpisałem id swojej sieci i podałem jej klucz, jednakże sieciówka nadal nie chce wstać przy aktywacji. Co robię źle ? Czy na to może mieć wpływ to, że połączenie jest szyfrowane WEP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Styczeń 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2007 jak wpisujesz klucz WEP to pamiętaj o dodaniu 0x przed kluczem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canario Napisano Styczeń 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2007 Klucz WEP wpisałem z przedrostkiem 0x... Wyłączyłem Firewall'a, SELinux też wyłączyłem ale nadal mi sieć nie działa. Powoli kończą mi się pomysły. [off topic] czy istnieje pod Linuksa coś podobnego do Windows Zero Configuration ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi