Skocz do zawartości

Pentagram Cerberus Adsl Przez Usb- Problem(y)

Treez

Rekomendowane odpowiedzi

Używam routera Pentagram Cerberus do rozdzielania Neostrady na 3 komputery (2 laptopy i peceta podłączonego przez kabel USB). Mam problem z podłączeniem sieci pod FC6 gdyż router nie jest wykrywany przez system (przynajmniej na to wygląda). W menu konfiguracji sieci nie pokazuje się nic a przy próbie uruchomienia menu konfiguracyjnego poprzez przeglądarkę wyskakuje "brak połączenia".

Czy istnieje jakakolwiek możliwość uruchomienia urządzenia poprzez USB ? Zaznaczam tutaj iż nie posiadam karty sieciowej gdyż nie była mi do tej pory potrzebna a sam router nie ma sterowników pod Linuksa (w każdym razie nic o nich nie wiem).

Jakieś rady ? Tylko proszę mnie nie bić bo jestem zielony...

Problem bonusowy: odpalenie Fedory z włączonym wyżej wymienionym routerem skutkuje BARDZO długim uruchamianiem systemu- zatrzymuje się on na dobre 5 minut przy "uruchamianiu udev". Problem znika po wyłączeniu lub odłączeniu routera.

Obawiam się, ze nie masz wyjścia i będziesz musiał dokupić kartę sieciową. Koszt niewielki, instalacja banalna a rozwiąże wszystkie Twoje problemy. Połączenie USB z modemem nie jest dobrym rozwiązaniem nawet pod Windows, połączenie sieciowe jest dużo stabilniejsze.

Pozdrawiam! :)