skazi Napisano Wrzesień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2004 Mam zainstalowane jądro 2.6.6 a na nim był zainstalowany sterownik nvidii i wszystko było ok do czasu gdy postanowiłem zainstalować najnowsze jajo 2.6.8. Zainstalowałem je i teraz system mi się nie chce uruchomić. (pewnie dlatego że trzeba było zrobić update tamtego jądra do nowszego a ja je zainstalowałem osobno) i teraz mam pytanie: Czy mogę teraz jeszcze raz zainstalować sterownik już na nowym jądrze czy też muszę inaczej kombinować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@rtinez Napisano Wrzesień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2004 Wydaje mi się że stary sterownik nie pójdzie. Jeśli chcesz mieć wszystko wporządku to musisz nowego sterownika sobie zassać stąd. Po zainstalowaniu powinno chodzić. Jak coś to pisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2004 Jeśli stare jądro nie będzie Ci potrzebne a nowe działa bez zarzutu zrób następująco: -uruchom komp w trybie tekstowym na nowym j ądrze -odinstaluj stare jądro -wgraj nowe sterowniki stąd Jeśli koniecznie potrzebujesz obu jąder, możliwa jest oddzielna instalacja dla każdego z nich, jednak nie wiem, czy robi się to tak jak przy normalnej instalacji (mi nie działało, dopóki nie wgrałem jądra z lokacji, którą Ci podałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi