Joga.Bonito Napisano Styczeń 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2007 Witam, mam takie pytanie do ekspertów na forum, dlaczego z mojego komputera (z którego teraz piszę ) nie mogę przeglądać forum (www.osiol.com), podczas gdy z drugiego w drugim pokoju wszystko działa? Tyczy się tylko tej jednej strony. Dlatego to mnie tak dziwi. Na tym mam FC5 a na drugim, wstyd się pzyznać... M$ 98 SE..., ale już niedługo ma tam zagościć FC. Regułki iptables mam załadowane wg. skryptu napisanego przez amdfanatyk - nie wiem czy to coś wnosi do sprawy. Przed modyfikacją iptables też tak się działo, więc już sam nie wiem. Tam ciągle wyrzuca mi albo za dużo połączeń (MySql) albo 404. Podczas gdy na drugim komputerze śmiga aż miło. Co jest gane? Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Styczeń 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2007 Dobrze by było, żebyś napisał z jakiej przeglądarki korzystasz. Mógłbyś też sprawdzić tą samą przeglądarkę na dwóch komputerach. Po drugie jak się łączysz z siecią? Po trzecie jesteś pewien, że ta strona jest dobrze napisana? Może być tak, że pod linuksem ma się trochę inaczej wyświetlić, i tylko w tym kodzie "pod linuksa" jest błąd. Pod FF jest wtyczka, która umożliwia zmianę informacji wysyłanych przez przeglądarkę w zapytaniu. Niestety nie pamiętam jak się nazywa, coś w stylu "diggler"? Poudawaj Windowsa, może będzie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joga.Bonito Napisano Styczeń 31, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2007 1) korzystam z opery 9.02 2) łącze się przez modem kablowy 3) strona wydaje się być dobrze napisana Sprawdzę inną przeglądarkę, zobaczę co się stanie. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2007 1) dlaczego nie z 9.10? 2) podpiety do eth czy USB, czy moze po drodze jest jeszcze jakis ruter i WiFi? 3) Opera -> Tools -> Preferences -> Advanced -> Network -> Max connections to a server:... moze 4 wystarcza? Zmniejsz do 1 zobacz czy problem nie zniknie... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi