exbros Napisano Luty 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2007 Najbezpieczniej bedzie chyba tak: rpm -Uvh http://rpm.livna.org/fedora/6/i386/livna-release-6-1.noarch.rpm Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Informatykatw Napisano Luty 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2007 Hehe coraz lepiej.... yum update Loading "installonlyn" plugin Setting up Update Process Setting up repositories updates-testing 100% |=========================| 1.2 kB 00:00 livna 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates-released 100% |=========================| 1.2 kB 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 http://download.fedoralegacy.org/fedora/6/updates-testing/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 12] Timeout: <urlopen error timed out> Trying other mirror. Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: legacy-testing Dodam jeszcze że po wpisaniu rpm -e livna-release-6 również wyskoczyło mi że pakietu nie mam.... teraz już zapewne jest, ale nadal coś nie działa Ponadto... gdzie można wybrać repozytoria które mają być aktywne? muszę kilka wyłączyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Luty 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2007 Problem wygląda na związany z niedyspozycją mirrora (dość dziwnego zresztą). Ponadto... gdzie można wybrać repozytoria które mają być aktywne? muszę kilka wyłączyć... W plikach o rozszerzeniu .repo w katalogu /etc/yum.repos.d jest zawsze parametr enabled. Zmieniasz na 1 lub 0 w zależności od tego czy ma być repozytorium włączone czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Informatykatw Napisano Luty 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2007 Sukces !!! Dzięki wielkie.... mam nauczkę, aby nie instalować niepotrzebnych mi programów (KYum) Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi