Skocz do zawartości

Fluxboks

jerzykiller

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niedawno zainstalowałem fluxboksa. Zauważyłem jednak, że występują u mnie problemy z polskim menu. Wyczytałem w Internecie, że trzeba zmienić czcionke w pliku stylu. Tak też zrobiłem. Zmieniałem na różne możliwe - z kodowaniem iso-8859-2, iso-8859-1, utf-8. Z kreskami lub bez. Próbowałem też bez kodowania jak i samą nazwę (np. arial). Nic nie działało. Dla testu dodałem do menu nowy wpis (żźćąśęłóń) i o dziwo wyglądał poprawnie w większości nawet nie zmienianych stylów. Jednak te wpisy, które już były ciągle wyświetlają się bez polskich znaków. Nawet krzaczków nie widzę.

Btw. Ten testowy wpis, który dodałem był w menu pod prawym przyciskiem myszy na pulpicie. Z tego co zauważyłem tam reszta wpisów jest po angielsku, więc mogę sobie bez problemu przetłumaczyć. Z tym menu jest więc wszystko w porządku. Kłopoty są z menu wyświetlanym na przykład po przyciśnięciu prawego przycisku myszy na pasku na dole, na pasku na górze w aplikacjach (tym gdzie są przyciski do zamykania, minimalizowania i maksymalizowania) itp. Dodam, że w różnych programach mam polskie czcionki. Jedynie w menu nie ma.

Z góry dziękuję za jakieś wskazówki.

Pozdrawiam.