skazi Napisano Wrzesień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2004 Udało mi się zainstalować za sprawą sterowników acx100 kartę Dlink Dwl 520+ i wszystko jest ok, ale zawsze po uruchomieniu systemu muszę z konsoli uruchamiać skrypt który uruchamia net a gdy chcę wyłączyć system uruchamiać skrypt wyłączający sterownik (chociaż to chyba nie jest konieczne). Mam pytanie czy istnieje możliwość żeby te skrypty automatycznie się uruchamiały wraz ze startem i przy wyłączaniu linuksa? Jeśli to jest możliwe (wierzę że tak wkońcu to (_linuks_ → Linux) ORT ) proszę o instrukcję co i gdzie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenhorn Napisano Wrzesień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2004 Jest możliwość aby skrypt uruchamiał się przy ładowaniu systemu.. Należy zawartośc tego skryptu wpisać do pliku rc.local w katalogu /etc/rc.d To załatwi sprawę automatycznego uruchamiania i konfigurowania karty, a co do jej wyłączania to pozostaje ręczne..Tak sądzę ale może ktoś bardziej doświadczony ma inny pomysł. A nie dało sie skonfigurować tak by moduł karty ładował się sam i stworzyć plików podnoszenia i opuszczania interfejsu karty :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Wrzesień 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2004 Dobra udało się teraz wraz ze startem systemu uruchamia mi się ta karta. Czy na pewno nie ma żadnego skryptu który jest odpowiedzialny za zamykanie systemu? może tam mógłbym dokleić skrypt który by usuwał moduł od karty. Bez tego też działa dobrze ale przy zamykaniu systemu widzę że wywala błąd a wolał bym żeby tak się nie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi