Zielun Napisano Luty 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2007 Witam Zainstalowałem wczoraj fedore 6 (na fedorze 4 miałem to samo ale to już dawno temu) i nie moge ustawić częstotliwości odświeżania ekranu. Za każdym razem jak uruchomię system mam domyślną częstotliwość 60Hz co powoduje przesunięcie ekranu o kilka milimetrów (gdy ustawie 75Hz wszystko jest ok). Mógłbym zostać przy tych 60 i sprzętowo przesunąć ekran ale wtedy na równolegle zainstalowanym windowsie mam obcięty kawałek ekranu. Wie ktoś jak pozbyć się tego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tarcamion Napisano Luty 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2007 Zainstaluj sterowniki nvidia lib ati. Ja maiąłem to samo, że pomiędzy windą a FC ekran się przsuwał. Ew. możesz sobie skorygować w windowsie przesunięcie ekranu w sterownikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielun Napisano Luty 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2007 Właśnie się zabrałem za instalowanie sterów ale mam problem z przejściem w styl textowy. Wpisuje w konsoli "telinit 3" i niby się coś zaczyna przełączać ale linux zamarza po wypisaniu na ekranie 3 komend. Jeśli wtedy zrestartuje kompa to linux odpali się w trybie textowym ale mimo to instalator sterów twierdzi że serverX jest odpalony. CO jest grane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Aby bez kłopotu wejść na runlevel 3, wyedytuj grub przy starcie. Gdy pokaże się ekran startowy grub, naciśnij "esc" aby zatrzymać bootowanie, podświetl wybrany kernel (system), potem naciśnij "a" aby przejść do linii poleceń grub-a i na końcu linijki, po "rhgb quiet", daj spację i wpisz 3. Potem enter i system wystartuje bez X. Jest to zmiana jednorazowa i następny start odbędzie się normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi