SniFF Napisano Luty 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2007 Witam! no wiec mam gnoma i chce sobie zrobic jakis wypasiony wyglad tego srodowiska... moze cos w stylu visty a moze cos lepszego... czy da rade to zrobic? wiecie o czym mówie przezroczystosc jakis ladny styl itp... jesli nie da sie zrobic tego na gnome to moze na Kde? Prosze tez o linki ze stylami pod gnome. z góry dzieki za cala pomoc! Jeszcze jedno pytanie: Mam dwóch userów na kompie ale jeden woli pracowac na 800x600 a drugi na 1280x1024 czy da sie zrobic zeby rozdzielczosc zmieniala sie w zaleznosci od tego kto sie zaloguje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Luty 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2007 Co do rozdziałki to afaik się nie da. Co do stylów do gnome'a: www.gnomelook.org A co do przezroczystości itp. to jeśli masz FC6 to po prostu odpal Compiza (instrukcja do tego jest afair gdzieś na forum), a masz starszą wersję FC to... zainstaluj FC6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Luty 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2007 System>Preferences>Desktop Resolution Nie wiem jak Wam, ale mi zmiany w tym czymś odnoszą się do jednego usera a xorg.conf ma tyle do gadania, co określenie maksymalnej rozdzielczości. Sam byłem zresztą zdziwiony, jak to odkryłem. Przy nvidii GF2MX440 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Polecam Beryl'a, więcej efektów i theamów :-) Jest w reprezytoriach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Co do rozdzialki to można ja zmienić skrótaami klawiszowymi ctrl + alt+ +/- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Co do rozdzialki to można ja zmienić skrótaami klawiszowymi ctrl + alt+ +/- Tak, ale wtedy rozdziałka się zmienia, owszem, ale wielkość pulpitu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SniFF Napisano Luty 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Wysarczy ze zaintsaluje tego beryla i juz będzie łądnie wszytko smigało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SniFF Napisano Luty 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Zainstalowałem super karambe ale nie mam efektów przezroczystości itp jak to zrobić? czy jak zainstaluje beryla bede to miał jak zainstakować i jak uruchomic to srodowisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Zainstalowałem super karambe ale nie mam efektów przezroczystości itp jak to zrobić? czy jak zainstaluje beryla bede to miał jak zainstakować i jak uruchomic to srodowisko? Dwa pytania: 1) jaką masz wersję Fedory? 2) dlaczego nie czytasz forum? Na temat beryla/compiza jest to afaik bardzo dużo informacji. A co do samego info na temat tego czym jest beryl to odsyłam do google. A superkaramba nie służy do przezroczystości. Może przydałoby się trochę poczytać o czymś co się instaluje?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SniFF Napisano Luty 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 no tak wiem super karamba pokazuje wybrane przez uzytkownika informacje jak info o preocesorze sieci itp ale myslalem ze jak zainstaluje to bede mial przezroczyste te okienka a tu troche lipa wyszla... zaraz poszukam na forum o berylu. chcial bym osiagnac taki efekt: http://www.youtube.com/watch?v=IpaofNd4Rk8...ted&search= czy bede musial instalowac stery od karty? Radeon 9550 128mb/128 bit? mam fedore 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Beryla zainstalujesz chociażby poprzez dodaj/usuń oprogramowanie., ewentualnie jęzeli nie chcesz go instalować to włącz sobie compiza w gnome: system -> preferencje -> desktop effects. Poszukaj na forum o berylu i compizie jest tego pełno. http://www.beryl-project.org/ http://en.wikipedia.org/wiki/Beryl_(window_manager) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Bedziesz musial zainstalowac drivery, bo do dzialania AIGLX jest potrzebna akceleracja. Aha, moze wyjaw wreszcie jaka masz wersje FC?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SniFF Napisano Luty 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 mam fedore 5 Czy da sie jakos zrobic uaktualnienie do 6 nie tracac plików które mam? "system -> preferencje -> desktop effects." - nie mam czegos takiego:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 bo desktop effects jest w FC6.... O jakie pliki Ci chodzi?? Te które masz na /home/nazwa_użytkownika?? czy o programy które są zainstalowane na / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SniFF Napisano Luty 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 dobra mniejsza juz problem rozwiązałem ściągam FC 6 i będe ją jutro instalował i sprawdze co i jak. Czy znasz może jakiś dobry menadzer sciagania plików? jak flashget czy coś takiego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi