Mariusz77 Napisano Luty 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 Witam mam kilka problemow z konfiguracja Fedory. Prosze Was o pomoc bo chce dopiescic system na maksa. Konfiguracja laptopa to: LCD Panorama 1280x800 (16:9) Grafika Intel GMA 950 Muzyczna k.: Conexant HD Audio Nagrywarka Philips SDVD 8820 Double Layer Czytnik kart Texas Instruments 4-in-1 (SD/MMC/MS/MS Pro) WiFi Atheros AR5006EG 802.11a/b/g Yukon Gigabit LAN Bate-T 10/100/1000Mbit Modem HDD Hitahi 5400 rpm Serial ATA 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS/940GML and 945GT Express Memory Controller Hub (rev 03) 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03) 00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03) 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02) 00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02) 00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 02) 00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 3 (rev 02) 00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #1 (rev 02) 00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #2 (rev 02) 00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #3 (rev 02) 00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #4 (rev 02) 00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02) 00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2) 00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02) 00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller IDE (rev 02) 00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 02) 02:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. Unknown device 001c (rev 01) 04:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 10) 05:01.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCIxx12 Cardbus Controller 05:01.1 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments PCIxx12 OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller 05:01.2 Mass storage controller: Texas Instruments 5-in-1 Multimedia Card Reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD) 05:01.3 Class 0805: Texas Instruments PCIxx12 SDA Standard Compliant SD Host Controller Moje pytania to: jak zmusic karte graficzna zeby na wyjscie TV-out puszczala obraz w kolorze ??? Kozystam ze sterownika i810 zainstalowalem tez pakiet 915resolution, ale nie wiem jak zrobic kolor w TV. Jak sprawdzic ile Fedora przydzielila RAMu dla karty graficznej ???? Dlaczego jak podpinam mikrofon do gniazda mic to nagrywanie nadal kozysta z mikrofonu wbudowanego w laptopa??? Da sie jakos ustawic sterownika karty muzycznej na gniazdo zewnetrzne ? Udalo mi sie zmusic wbudowany czytnik kart pamieci do pracy, ale dziala tylko na karte SD, moze ktos wie jaki modul zaladowac zebym mogl odczytac karte Memory Stick MS ??? w najblizszym czasie chce zainstalowac WIFI, mam uzyc Ndiswrappera ??? Moze ktos ma dzialajaca karte AR5006 EG ???? Czekam na Wasze sugestie i podpowiedzi jak dopiescic to wszystko zebym mogl pracowac swobodnie bo mecze sie juz 2 tygodnie i przekopalem neta ale konkretow nie znalazlem. Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jm# Napisano Luty 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2007 jak zmusic karte graficzna zeby na wyjscie TV-out puszczala obraz w kolorze ??? Kozystam ze sterownika i810 zainstalowalem tez pakiet 915resolution, ale nie wiem jak zrobic kolor w TV. u mnie była to kwestia ustawień TV a nie kompa w najblizszym czasie chce zainstalowac WIFI, mam uzyc Ndiswrappera ??? Moze ktos ma dzialajaca karte AR5006 EG ???? działa na madwifi, bez problemów. Jedyne na czym utknąłem na dłużej to zmuszenie mojej karty do włączenia się (u siebie w lapie mam taki guzik do włączanie wifi, który zupełnie nie chciał działać z FC6, co mnie zresztą wcale nie zdziwiło ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz77 Napisano Luty 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2007 u mnie była to kwestia ustawień TV a nie kompa działa na madwifi, bez problemów. Jedyne na czym utknąłem na dłużej to zmuszenie mojej karty do włączenia się (u siebie w lapie mam taki guzik do włączanie wifi, który zupełnie nie chciał działać z FC6, co mnie zresztą wcale nie zdziwiło ) no w TV to raczej wiele nie nawojuje, zwlaszcza na ustawieniu AV. Pod windowsem mam kolor ale oprogramowanie do karty graficznej ma mozliwosc ustawienia PAL lub NTSC a w linuksie nie ma czegos takiego. Natomiast w biosie laptopa mam PAL ale jak widac nic to nie zmienia. Co do madwifi to sproboje cos pokombinowac, ale wczesniej reinstalne system na nowo i zaktualizuje. Co do guziczka wlaczajacego karte WIFI to ja w laptopie tez taki mam. Jak Ci sie udalo go skonfigurowac to napisz jak. U mnie jak wciskam go to delikatnie murga dioda od dysku twardego ale nic sie nie dzieje, byc moze dlatego ze tak sie bawilem ndiswraperem i wczesniej madwifi ze cos skopalem. A jak uruchomisz karte WIFI to dioda sygnalizujaca aktywnosc karty swieci Ci w laptopie ? Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jm# Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 A jak uruchomisz karte WIFI to dioda sygnalizujaca aktywnosc karty swieci Ci w laptopie ? tak, działa wifi, lampka się świeci. nie mam żadnych problrmów. Tutaj opisałem jak udało mi się to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz77 Napisano Luty 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 tak, działa wifi, lampka się świeci. nie mam żadnych problrmów. Tutaj opisałem jak udało mi się to zrobić. A to czytalem juz kiedys, ale u mnie to nie dziala. Byc moze w weekend postawie system na nowo bo jakis interfejs WIFI mam zainstalowany ale nie mam pojecia czy to przez ndiswrappera czy przez madwifi. Najpierw sobie zaktualizuje oczywiscie wszystko i zrobie kopie systemu a potem zabawa z madwifi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi