Skocz do zawartości

Problem Z Uruchomieniem Trybu Graficznego

slawtaz

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem zainstalować obsługę systemu plików ntfs. Zrobiłem to wykorzystując (_yum'a_ → yuma) ORT. Ten program doinstalowywał i zauażyłem ze zaktualizowal mi kernela z wersji 2.6.18 do 2.6.19. Wszystko zostało zakończone pomyślnie ale po ponownym uruchomieniu kompa w momencie uruchomienia trybu graficznego zgłasza mi błąd że nie może uruchomić ze starymi ustawieniami i chce abym podał hasło (_root'a_ → roota) ORT i każe mi wybrać rozdzielczość i jeszcze kilka innych rzeczy. Wszystko potem chodzi normalnie ale po ponownym uruchomieniu kompa znowu sytuacja się powtarza. Czy powinienem coś skonfigurować z racji ze został zaktualizowany kernel ?? Podczas informacji o tyb błędzie uruchomienia X wyświetla mi dużo tektu który jest zawarty w pliku: /var/log/Xorg.0.log. Jeśli bedzie trzeba to umieszcze jego zawartość (nie robie tego teraz bo on spro tekstu zawiera :|). A i jeszcze jedno: niby mi aktualizował kernela ale w Grubie mam dwa wpisy (stary i nowy kernel) - czy to znaczy że mam zanstalwane dwa kernele ?? jeśli ta to co z tym zrobić ??

pozdrawiam

Mój OS to Fedora 6

80% twoich pytan juz tutaj padlo - wystarczy troche poszukac.

Sprawdz kontrole dostepu do pliku xorg.conf... Albo wyedytuj go recznie

Nie da sie miec dwóch kerneli - drugie jest zostawione na wszelki wypadek, gdyby nowe zle dzialalo, mozesz wlaczyc stare.