samba Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Witam pewno ktoś z was miał podobny porblem. Miałem kartę ati 9600pro i zmieniłem ją na ati X1650Pro .Po uruchomieniu fedorki X server nie wstaje. Zrobiłem X -confiure i inne bajery i dalej nic Jak sprawić by system/serwer X sam wykrył kartę? Myślę że chodzi o przerwanie tamta karta miała inne a ta ma inne. Czy np ściągnięcie sterowników ati i zainstalowanie ich sprawi że plik konfiguracyjny Xów uaktualni się o odpowiednie wpisy? Co byście doradzili ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Ja bym to zrobil tak: [1] yum remove kmod-fglrx [2] mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.old [3] restart... Nie zawsze dziala, ale tak bym zaczal. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samba Napisano Luty 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 [1] yum remove kmod-fglrx Po pierwsze to nie miałem zainstalowanych driverów do ati chyba że FC6 domyślnie sama instaluje sobie stery OpenGL ? Rozumiem że usunięcie xorg.conf spowoduje stworzenie przez X server poprawnej konfiguracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi