adams24 Napisano Luty 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 Hej mam problem. Ofdapliłe Sobie serwer www (Apache) oczywiście na fedorze zainstalowałem na nim CMS'a (MAMBO) no i mambo wymaga właczonej obsługi GD. Jak sie to włacza instaluje. Wiem że w Windzie to sie tylko (_włancza_ → włącza) ORTło w pliku php.ini w prosty sposób no a na fedorze nie wiem jak to włączyć. Nie mogę znaleźć nic an googlach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 A jest w ogóle zainstalowana? rpm -qa |grep php Po odpaleniu phpinfo() sprawdz, czy jest tam coś o gd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Luty 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 A jest w ogóle zainstalowana? rpm -qa |grep php Po odpaleniu phpinfo() sprawdz, czy jest tam coś o gd. [root@serwer ~]# rpm -qa |grep php php-pdo-5.1.6-3.3.fc6 php-pecl-apc-3.0.12-1.fc6 php-common-5.1.6-3.3.fc6 php-cli-5.1.6-3.3.fc6 php-mysql-5.1.6-3.3.fc6 php-odbc-5.1.6-3.3.fc6 php-5.1.6-3.3.fc6 [root@serwer ~]# Czyli wyglada na to że jest zresztą sam nie wiem ale w dodoaj/usuń oprogramowanie jak sprawdzałem to niby jest. Po odpaleniu phpinfo() sprawdz, czy jest tam coś o gd. Nie ma takiego pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Luty 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 Witam! Brak Ci pakietu php-gd. yum install php-gd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Luty 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 Witam! Brak Ci pakietu php-gd. yum install php-gd Jestem dozgonnei wdzięczny. (_jush_ → już) ORT działa wszystko. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 Po odpaleniu phpinfo() sprawdz, czy jest tam coś o gd. Nie ma takiego pliku Bo to nie plik, tylko funkcja w php. Musisz jej użyć we własnym skrypcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi