krzys83lublin Napisano Luty 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 a w jakis sposob moge do grub`a dodac start z plyty cd/dvd albo z innego napedu, np. win98 z pendrive 1gb. poniewaz mam w planach jeszcze zainstalowanie windows vista na dyslu 1 160gb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys83lublin Napisano Luty 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 a gdzie to dokladnie moge sprawdzic ... :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 na pudełku? a jak nie ma to powinno być na samej płycie głównej. Gigabyte, zwykle oznacza je jako GA-xxxxxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys83lublin Napisano Luty 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 Gigabyte 915/910 Series GA-81915ME Series Intel 915GV/915GL/915G/910GL Express Chipset To mam napisane na ksiazeczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 klawisz "F12" dla wywołania "Boot Menu" - pisze u dołu ekranu startowego, zwróć na to uwagę przy starcie komputera.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys83lublin Napisano Luty 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 żeby to jeszcze było takie proste mam del - enter bios F6 - express recovery (czy jakos tak) wiec niestety nie mam takiej mozliwosci moze trzeba upgrate bios zrobic tylko czy jest mozliwosc zrobienia tego z cd/dvd bo nie posiadam stacji dyskietek(ponieważ nie używam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 No dobrze, jak nie ma, to nie ma... - Wróćmy do ustawień BIOS-u - na pewno masz ustawione jako pierwsze CD/DVD? Jezeli tak, to zwróć uwagę, ze przy starcie dysku win XP pojawia komunikat: "Naciśnij dowolny klawisz aby uruchomić.." i wtedy trzeba któryś nacisnąć bo inaczej przejdzie do bootowania z HDD... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys83lublin Napisano Luty 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 tak rozumiem o co Ci chodzi ale nie mam tego tak jak kiedys bylo boot cd/dvd - przyscisnij dowolny klawisz aby bootowac z cd niestety cos sie po**** i tego nie ma. mam juz dosc ja sie wqrwie to podlacze dysk do kogos w wypi**** linux i win xp (tylko najpierw wypale cale dane i postawie wszystko od nowa bo czas leci a ja nic nie zrobilem juz nie wiem co jest grane ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 Chyba nie ma takiej potrzeby, może po prostu pożycz od kogoś inną płytkę z Win XP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys83lublin Napisano Luty 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 spoko fajnie, tylko ja mam legalnego xp z legalnym kluczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 Też mam legalne windowsy (x3) z kluczami , ale nie chodzi tu o instalację, a o użycie innego nośnika do naprawy MBR - do tego nie jest wymagane podanie klucza, nic nie jest instalowane, nie ma więc mowy o nielegalnym zainstalowaniu oprogramowania. dodane: A że się tak jeszcze zapytam: Czy komputer "widzi" napęd CD przy starcie? Listuje go poprawnie? Po włozeniu płyty dioda mruga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys83lublin Napisano Luty 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2007 tak widzi cd-rom dioda mruga, narazie daje sobie spokoj bo jest niedziela a czeka mnie znow ciezki tydzin i nie bede miec czasu na formata a koncze sciaganie serialu wypalam i full format, tylko mam pytanie bo niepamietam czy w instalce fedory jest wybor gdzie ma zostac zainstalowany MBR - Master Boot Record, i jaki system najlepiej najpierw zainstalowac zebym nie mial w przyszlosci problemu takiego pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi