gawron Napisano Luty 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2007 Witam, zanistalowałem FC6 i niestety mam problem z dźwiękiem Last.FM i xmms działają bez problemu. Jednak mplayer: alsa-lib: pcm_hw.c:1248:(snd_pcm_hw_open) open /dev/snd/pcmC0D0p failed: Device or resource busy alsa-lib: pcm_dmix.c:864:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave alsa-init: playback open error: Device or resource busy Could not open/initialize audio device -> no sound. Audio: no sound Enemy Territory: ------- sound initialization ------- /dev/dsp: Device or resource busy Could not open /dev/dsp ------------------------------------ Próbowałem ta sztuczke, która znalazłem tu na forum, aby bezpośrendnio korzystał z alsy a nie oss, ale nic z tego No i nie działa mi Google Video, ani YouTube, tzn. nie ma dzwięku Dzięki za podpowiedzi! Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Luty 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2007 1. sprobuj zmienic w ,mplayerze urzadzenie dzwiekowe do alsy (bodajze pcm_hw, pcm hw0, 0 hw 0, 1 itd...) 2. O enemy Territory było mówione już na forum (problem z dzwiękiem). Sam go mam. Wpisz w szukajce forum ENEMY TERRITORY i poszukaj czegoś o błedzie z dźwiękiem, ewentualnie poszukaj na google. Ja wpisałem: "enemy territory /dev/dsp: Device or resource busy Could not open /dev/dsp" 3. Jeżeli chcesz oglądać filmiki na Youtube to musisz miec flash playera (odtwarzanie) + mozplugger (dżwięk) jest on w repo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi