Skocz do zawartości

Problem Z Kaffeine, Amarok... I Mplayer!

venom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dosc dziwny problem z amarokiem, zainstalowalem go wg wskazowek z forum, na poczatku nie moglem go "zmusic" do odtwarzania mp3(pomimo zainstalowanych kodekow). W tej chwili co prawda odtwarza, ale pojawil sie blad innego rodzaju-a mianowicie po odtwarzeniu kilku kawalkow wyskakuje blad: xine nie byl w stanie zainicjowac zadnych sterownikow dzwieku.

Najlepsze jest to ze okienek z tym bledem wyskakuje od 5-7, a dzwiek mnadal plynie z glosnikow. A gdy go wylaczam(co nie jest latwe) wyskakuje komunikat ze nie moze nawiazac polaczenia z klienetem poczty. :(

Z poczatku myslalem ze wina lezy po stronie xine, ale ten dziala bez zarzutu.

Problem z kaffeine polega na tym, ze nie dzialaja mi napisy. Zrobilem juz chyba wszystko co bylo na pisane na forum.

Napisy sa w tym samym folderze, maja taka sama nazwe jak plik z filmem i dalej nic.

Natomiast funkcja z menu kontekstowego Dodaj napisy... jest nieaktywna.

Nie mam pojecia co jest nie tak.

Chetnie przerzucilbym sie na mplayera, ale ten z kolei... nie dziala, tzn. nie do konca.

Po uruchomieniu pojawia sie blad alsa control: unable to find simple control 'PCM'0, nie mam juz pomyslow co ztym wszystkim zrobic. Siedze nad tym od 2 dni...

Dodam, ze mam karte SB Live.

Bede wdzieczny za wszelka pomoc.

POZDRAWIAM