homik Napisano Luty 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2007 Witam Mój drugi temat również dotyczy konfiguracji poinstalacyjnej Fedory, teraz mam problem z dźwiękiem. Karta została wykryta poprawnie razem ze zintegrowana z płytą główną, ale nie słyszę w niej żadnego dźwięku. Myślałem, że wrzuca dźwięk na ta zintegrowana, ale podpiąłem słuchawki i tez nic nie słychać. Na Windowsie wszystko z dźwiękiem działa bez problemu. Sterownik Alsa, Fedora 6, kernel 2.6.19-1.29xx (nie pamiętam dwóch ostatnich cyfr). Pomoże ktoś? Dobra, w miarę sobie poradziłem, ale dalej sa problemy. Słysze już dźwięki, ale tylko te systemowe. Nie słyszę plików mp3, AudioCD, kiedy dzwonie przez Skype mikrofon nie jest wyciszony a jednak nic nie wyłapuje (w Skype call testing service nie mogę usłyszeć nic z mikrofonu). Co zrobić z tym fantem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Luty 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2007 Wydaje mi się iż jest problem z wyborem urządzenia.W skype dokładnie wybierz karte z której korzystasz i w Kmixie czy tam mikserze jaki masz również wybierz tę karte i zaptasz (zapal) mikrofon i capture. Wybór karty tyczy się także innych programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Luty 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2007 jeżeli chodzi o amarok/xmms itp to musisz zainstalować kodeki do mp3/wma itp. jeżeli chodzi o skype to wpisz w konsloi "alsamixer" pobrubój z suwakami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homik Napisano Luty 23, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2007 Zainstalowalem sobie KPlayera razem z kodekami, mp3 hula, ale dalej mam problem z mikrofonem. @PIOTREK23 W opcjach po wybraniu odpowiedniej karty dalej nic sie nie dzieje. Myslalem, ze to wina samego Skype'a, ale KRec tez nic z dzwiekiem nie robi Najlepsze jest to, ze jak wejde w KMix, i podglosze mikrofon, to w glosnikach slysze wszystko co idzie to mikrofonu. Nawet testowalem sprzezenie, bo myslalem, ze mi sie zdaje, ale sprzezenie tez bylo slychac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi