Skocz do zawartości

Sound Blaster Live! 5.1

homik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój drugi temat również dotyczy konfiguracji poinstalacyjnej Fedory, teraz mam problem z dźwiękiem. Karta została wykryta poprawnie razem ze zintegrowana z płytą główną, ale nie słyszę w niej żadnego dźwięku. Myślałem, że wrzuca dźwięk na ta zintegrowana, ale podpiąłem słuchawki i tez nic nie słychać. Na Windowsie wszystko z dźwiękiem działa bez problemu. Sterownik Alsa, Fedora 6, kernel 2.6.19-1.29xx (nie pamiętam dwóch ostatnich cyfr). Pomoże ktoś?

Dobra, w miarę sobie poradziłem, ale dalej sa problemy. Słysze już dźwięki, ale tylko te systemowe. Nie słyszę plików mp3, AudioCD, kiedy dzwonie przez Skype mikrofon nie jest wyciszony a jednak nic nie wyłapuje (w Skype call testing service nie mogę usłyszeć nic z mikrofonu). Co zrobić z tym fantem?

Zainstalowalem sobie KPlayera razem z kodekami, mp3 hula, ale dalej mam problem z mikrofonem.

@PIOTREK23 W opcjach po wybraniu odpowiedniej karty dalej nic sie nie dzieje.

Myslalem, ze to wina samego Skype'a, ale KRec tez nic z dzwiekiem nie robi :(

Najlepsze jest to, ze jak wejde w KMix, i podglosze mikrofon, to w glosnikach slysze wszystko co idzie to mikrofonu. Nawet testowalem sprzezenie, bo myslalem, ze mi sie zdaje, ale sprzezenie tez bylo slychac :)