george_vader Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Po uruchominiu beryl'a z konsoli dostaje jedynie biały ekran i nic poza tym. Niespecjalnie chce sie wyłączyć a kiedy sie uda znika mi pasek tytułowy przegladarki lub górny panel w GNOME. Musze odpicować swoja fedorke dlatego prosze o pomoc w konsoli jezeli juz uda sie zamknac beryla dostaje: beryl: Couldn't bind redirected window 0x3600080 to texture beryl: pixmap 0x3a000bf can't be bound to texture beryl: Couldn't bind redirected window 0x2000001 to texture beryl: pixmap 0x3a000b7 can't be bound to texture beryl: Couldn't bind redirected window 0x2a0001e to texture ... beryl: pixmap 0x3a000b7 can't be bound to texture beryl: Couldn't bind redirected window 0x2a0001e to texture beryl: pixmap 0x3a000b7 can't be bound to texture beryl: Couldn't bind redirected window 0x2a0001e to texture [iPCS]: Unable to change values during paint operations! [iPCS]: Unable to change values during paint operations! [iPCS]: Unable to change values during paint operations! [iPCS]: Unable to change values during paint operations! ... [iPCS]: Unable to change values during paint operations! [iPCS]: Unable to change values during paint operations! [iPCS]: Unable to change values during paint operations! [iPCS]: Unable to change values during paint operations! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Jaka karta graficzna? Jaka wersja sterowników do niej? Jaka FC (pewnie 6, ale wolę spytać)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suryx Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 sprawdz i pisz w terminalu : glxgears czy to chodzi plynie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george_vader Napisano Luty 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Jaka karta graficzna? Jaka wersja sterowników do niej? Jaka FC (pewnie 6, ale wolę spytać)? Moja karta to: MSI NX7600 GS (NVIDIA GeForce 7600 GS) Co do sterowników to nie wiem jak to sprawdzić. (myślałem ze sie update'uja automatycznie). FC6 mam. sprawdz i pisz w terminalu : glxgears czy to chodzi plynie ? działa ładnie i płynnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suryx Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 otworz start(menu)->System->Dodaj/Usun Oprogramowanie (inaczej Przegledarka yumow) -> Lista -> zaznacz wszystkie beryla i dodatki ( zainstaluj sobie ) ->OK -> automatycznie pobiera i instaluje to musi miec dodatki czyli poprawki .. kiedys mialem bialy .. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Co do sterowników to nie wiem jak to sprawdzić. (myślałem ze sie update'uja automatycznie). Ale instalowałeś w ogóle drivery do grafiki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george_vader Napisano Luty 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Beryla instalowałem prze yum install beryl. Na liscie było jeszcze: beryl-core-devel i beryl-dbus wiec doinstalowalem ale niestety to nie pomoglo i wciaz mam biały ekran. Drivery mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suryx Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Sproboj to yum install beryl\* nastepne yum update beryl\* a masz zainstalalowane "livna" inaczej ulepszone yuma ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george_vader Napisano Luty 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 dostaje ostatecznie: Package beryl-plugins - 0.1.9999.2-1.fc6.x86_64 already installed and latest version oraz Could not find update match for beryl* No Packages marked for Update/Obsoletion Mam repo livna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 dostaje ostatecznie: Package beryl-plugins - 0.1.9999.2-1.fc6.x86_64 already installed and latest version oraz Could not find update match for beryl* No Packages marked for Update/Obsoletion Zrób ewentualnie tak yum remove beryl\* i zastosuj się do tego : http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install..._on_Fedora_Core Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suryx Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 ale u mnie wyglada http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...40144b4b87.html i raz koniec i niewiecej nie mam problemow :L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Tez mialem bialy ekran. Rozwiazanie znalazlem do tej pory jedno: - najpierw w konsoli odpalasz beryl-manager - nastepnie w konsoli wpisujesz beryl --use-copy Sprawdz u siebie - moze zadziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george_vader Napisano Luty 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Zrób ewentualnie tak yum remove beryl\* i zastosuj się do tego : http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install..._on_Fedora_Core po konfiguracji jak by ło podane padły mi X'y.. ale u mnie wyglada http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...40144b4b87.html i raz koniec i niewiecej nie mam problemow :L mam tak samo i wciaz nie dziala. Tez mialem bialy ekran. Rozwiazanie znalazlem do tej pory jedno: - najpierw w konsoli odpalasz beryl-manager - nastepnie w konsoli wpisujesz beryl --use-copy Sprawdz u siebie - moze zadziala. cos jest bo gnome sie troche inaczej zachowuje ale nie wiem czy to beryl :/ ale trace pasek tytulowy przegladarki poza tym bialy ekran na poczatku jest denerwujacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 po konfiguracji jak by ło podane padły mi X'y.. A mógłbyś to rozwinąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george_vader Napisano Luty 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 A mógłbyś to rozwinąć? sorki. moj blad. nie zauwazylem jednego znacznika. zrobilem jak bylo napisane i wszystko slicznie poszlo dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi