Skocz do zawartości

Blue Screen Przy Instalowaniu Visty

Marian z Butelki

Rekomendowane odpowiedzi

No ja nadal odnoszę wrażenie (za co zostanę pewnie zlinczowany :)) że sam design i AERO Visty jest jakby bardziej "wkomponowany" i klejący się z reszta systemu. Beryl ma 100tyś więcej opcji, jest dużo mniej wymagający, spersonalizowany - ale odpalając Vistę... cały czas widzę, że wszystko jest na swoim miejscu. Oczywiście nie rozmawiamy tu o gustach - jest kolorowo, internetowo i bardzo "smooth" :) Na Linuksie nawet po mocnym popracowaniu przy opcjach cały czas czuje "nakładkę" a nie przemyślane rozwiązanie twórców systemu. No ale.. wiemy przecież że Linux ojców ma wielu :) Więc to tylko takie moje spostrzeżenie... dla mojego oka Vista jest ładniejsza niż większość Screenów Lin, które widziałem.

Dobra... teraz możecie mnie atakować :) hihi

Ważnym jest to, że i tak wolę Linuksa w całej swej "surowości" i potrzebie ciągłego poszerzania zakresu wiedzy o systemach operacyjnych.

ale odpalając Vistę... cały czas widzę, że wszystko jest na swoim miejscu
I tu się... zgadzam. Jeśli chodzi o tą kwestię (nie wiem jak to nazwać właściwie) to owszem, windows zawsze był trochę przez Linuksem, ale to jest cena jaką płacimy za możliwość wyboru aplikacji i konfigurowalność środowiska. Natomiast jest jeden system w którym wszystko jest tak na miejscu, że już bardziej być nie może. Jest to oczywiście Mac OS X, ale biorąc pod uwagę, że Mac to "full service" w pełni skonfigurowany i gotowy do pracy po pierwszym odpaleniu nie ma się co dziwić ;)

Na Linuksie nawet po mocnym popracowaniu przy opcjach cały czas czuje "nakładkę" a nie przemyślane rozwiązanie twórców systemu.

Masz rację. Ale jak powiedziałem, jest to wina konfigurowalności. A poza tym, nie jest z tym tak źle ;)

dla mojego oka Vista jest ładniejsza niż większość Screenów Lin, które widziałem.
Coś w tym jest... Na pewno jest bardziej wychuchana pod względem wyglądu. Ale mi się w Linuksie podoba to, że mogę sobie wszystko zmienić. Dla Ciebie czyjś screen może być brzydki, dla niego jest spełnieniem marzeń ;) I o to chodzi, to jest piękne ;) Poza tym, co z tego, że jest ładna (choć (_linuks_ → Linux) ORT może być ładniejszy ;D) skoro nie da się jej do końca pod siebie skonfigować, nie działa, nie obsługuje sprzętu, nie pozwala userowi cieszyć się kompem/życiem etc etc etc ;) Rachunek zysków i strat wypada na jej niekorzyść od której strony by nie patrzeć ;)

Ważnym jest to, że i tak wolę Linuksa w całej swej "surowości" i potrzebie ciągłego poszerzania zakresu wiedzy o systemach operacyjnych.

Amen, niech Source będzie z tobą ;D

Człowieku,po co ci VISTA?

Do gier?

Gry chodzą też na XP

Vista to pierwszy na świecie legalny koń trojański(plotka,ale....)

""Witamy w instalatorze Vista

usiądź wygodnie i czekaj na zebranie wszystkich danych o tobie

w celu przesłania do odpowiednich służb specjalnych

W celu przesłania informacji do RIAA naciśnij ENTER

Podaj swoje dane,łącznie z rozmiarem slipek

jeśli nie wypełnisz wszystkich pól to jesteś komputerowym piratem

Jak ma na imię twoja rybka i kot

W celu zainstalowania trojana naciśnij enter

Możesz się cieszyć niebieskim ekranem""

ENTER :ph34r:

hahahha dobre! Tyle, że teraz MS zmienił troszeczkę politykę. Nie będzi się już tylko pokazywał komunikat NIELEGALNY SYSTEM będzie teraz jescze Ze NIE WIADOMO CZY ON JEST LEGALNY CZY NIE toooo już są wieeelkie zmiany hahahah :-P Powinni przestać szpiegować...

Człowieku,po co ci VISTA?

Do gier?

Gry chodzą też na XP

Vista to pierwszy na świecie legalny koń trojański(plotka,ale....)

""Witamy w instalatorze Vista

usiądź wygodnie i czekaj na zebranie wszystkich danych o tobie

w celu przesłania do odpowiednich służb specjalnych

W celu przesłania informacji do RIAA naciśnij ENTER

Podaj swoje dane,łącznie z rozmiarem slipek

jeśli nie wypełnisz wszystkich pól to jesteś komputerowym piratem

Jak ma na imię twoja rybka i kot

W celu zainstalowania trojana naciśnij enter

Możesz się cieszyć niebieskim ekranem""

ENTER :ph34r:

(_na prawdę_ → naprawdę) ORT nie rozumiesz że z czystej, informatycznej ciekawości można instalować każdy nowy system każdej nowej firmy w celach testowych i porównawczych? Składam dźwięk i video na MACu, Linuksie, WinXP - nie gram generalnie w żadne gry bo już wyrosłem. Jeżeli chce pograć to nie potrzebuje Twoich złotych rad że gry działają pod XP - bo DOKŁADNIE O TYM WIEM. Czy w którymkolwiek miejscu płakałem że nie chce mi chodzić jakaś gra pod Vistą ????????? Nie kumam takich komentarzy... podobno fora społeczności Linuksowych polegają na wspólnym wspieraniu się i pomaganiu sobie nawzajem - w każdej sprawie. Po co piszesz takie głupie posty?

Akurat pod Linem robię tylko audio - właśnie dlatego że nie ma Adobe Premiera. Poza tym programy audio też nie są specjalne, ale akurat stoi on w pomieszczeniu tylko do nagrywania lektorów lub prostych akcji do 8 ścieżek. Potem na koniec i tak robię export do WAV i miks oraz mastering kończę w Samplitudzie pod WinXP.

Pozdrówka.