Jasiek_M Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Witam, zainstalowalem sterowniki ATI tak jak napisano tu: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=12529 . Tylko ten opis sie nadawal bo mialem to co ten uzytkownik ze pomimo instlacji nie dzialalo. Sterowniki pochodzily 2miesiace wyciagajac na Radeonie 9600 Pro okolo 1500 FPS, i padly. Nagle nie moge wlaczyc Wolfensteina ani nic bo mam kolo 145FPS. niestety sposob instalacji opisany na http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=12529 nic nie pomogl... bo wszystko sie zgadza. Dokladniej mowiac, wszedzie wszystko jest dobrze a nie dziala(mam 145FPS`ów i Wolfenstein nie chcer sie wlaczyc), np. w configu mam tak jak mialem i dzialalo, oto on: # Xorg configuration created by pyxf86config Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "Module" Load "glx" Load "extmod" Load "dri" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "fglrx" VendorName "Videocard vendor" BoardName "ATI Technologies Inc RV350 AS [Radeon 9600PRO]" Option "VideoOverlay" "on" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Disable" EndSection dodatkowo np. komenda w init 3 ati-fglrx-config-display enable wywala jakis blad:/ Co robic? Pozdrawiam Jasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Moze zaktualizowales kernela i nie dociagnal nowszej wersji sterowników? Nie wiem czy mozna to robic ale polece Ci ten opis instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Jeśli to jest najnowsza wersja sterowników z livny to już nie ma polecenia ati-fglrx-config-display ale jest fglrx-config-display (brak ati- na początku). Działa tak samo tylko jest zmieniona nazwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek_M Napisano Luty 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Transaction Check Error: package kmod-fglrx-8.34.8-1.2.6.19_1.2911.fc6 (which is newer than kmod-fglrx-8.33.6-1.2.6.19_1.2911.fc6) is already installed wiec chyba sa zainstalowane:/ Próbowalem wykonac tamta instalacje jeszcze raz tylko znowa komenda, bledow nie wyzucilo ale nie dziala, i moze mi ktos powie czemu w configu jest dobrze a nie dziala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek_M Napisano Luty 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 sprobowalem glxgears i mi wyskoczyly ciekawe bledy na poczatku i na koncu, moze wam pomoga w diagnozie: [Jasiek@localhost ~]$ glxgears Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". 754 frames in 5.3 seconds = 142.321 FPS 678 frames in 5.3 seconds = 127.688 FPS 791 frames in 5.7 seconds = 138.832 FPS 678 frames in 5.2 seconds = 131.507 FPS 678 frames in 5.1 seconds = 134.155 FPS 452 frames in 5.2 seconds = 87.027 FPS 565 frames in 5.5 seconds = 101.928 FPS 791 frames in 5.7 seconds = 138.974 FPS 678 frames in 5.0 seconds = 135.518 FPS 678 frames in 5.1 seconds = 133.400 FPS X connection to :0.0 broken (explicit kill or server shutdown). [Jasiek@localhost ~]$ Prubowalem instalowac jeszcze Beryla tak jak tam bylo podane, ale tez nic:/ [root@localhost yum.repos.d]# beryl-manager [root@localhost yum.repos.d]# Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". ************************************************************** * Beryl system compatiblity check * ************************************************************** Detected xserver : AIGLX Checking Display :0.0 ... Checking for XComposite extension : failed No composite extension beryl: No composite extension [root@localhost yum.repos.d]# Z góry dziekuje:) Pozdrawiam Jasiek P.S Mi sie zdaje ze sterowniki dzialaja ale sa zle zainstalowane(w koncu wszedzie jest ze sa i configi mam), wiec moze powinienem je usunac i zainstalowac od nowa? Tylko jak to zrobic? P.S 2 Jak je usunalem i zainstalowalem ponownie, to wszystko szlo dobrze do momentu komendy"aticonfig -–initial" kiedy to ona nie zadzialala jak myslicie co to moze powodowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miloszk Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 Mi dzisiaj stało sie to samo, sterowniki dzialaly mi okolo 2 miesiecy i dzisiaj stolo mi sie to co Jaskowi_M(instalowalem wedlug tego samego opisu) czy mogłby ktos NAM pomóc, bardzo mi na tym zalezy. Dzieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulo Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 Pisalem o tym post niżej ServerFlags Option "AIGLX" "off" i nie łudźcie się, że zadziała fglrx z AIGLX (na razie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi