grzesiek.sz Napisano Marzec 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2007 Witam mam Fedorę 6 używam gnome zainstalowałem OO.org 2.1 z rpm a Package Updater wyśwyetla aktualizacje OO.org i sciaga wersje 2.0.4 nie jest to duży problem ale jest irytujące czemu sciąga mimo że mam zainstalowaną nowszą wersję nie pozwoliłem sciągać bo to ponad 100mb i by się troche sciągało niepotrzebnie moze pozwolić i przed instalacją załapie że nowsze są zainstalowane ? jakieś rady albo spostrzeżenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Marzec 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2007 Zapewne masz 2.1 z openoffice.org. Ja też. yum nie postrzega go jako nowszą wersję i chce poprawiać. Nie daj się. Mów yumowi wyraźnie, co ma update'ować. Poczytaj man yum. Z naciskiem na --exclude. Ale i tak pewnego dnia może zrobić ci to samo z jakimś innym pakietem (np. ja mam fpc i lazarusa z freepascal.org, jest z nim podobny problem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi