ComboKiller Napisano Marzec 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2007 Witam! Chcę zainstalować dodatek spy do kadu! Czy ktoś może dać mi krótki opis jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_17 Napisano Marzec 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2007 Witam, sam kiedyś używałem tego modułu i stanowczo odradzam Po pierwsze jego działanie polega mniej więcej na wysyłaniu pustych wiadomości do użytkowników i sprawdzanie odpowiedzi, dzięki temu możesz dostać bana na serwerze GG za spamowanie. Po drugie nie działa on poprawnie z GG w wersji od 7.0, ponieważ została załatana dziura dzięki której ten moduł mógł wykrywać niewidocznych użytkowników. Więc podsumowując nie dość, że nie będzie działał poprawnie to jeszcze przysporzy Ci kłopotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2007 Tamten temat zamknąłem, a ten przenoszę tam gdzie powinien być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ComboKiller Napisano Marzec 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2007 Cóż ,ale chyba najnowsza wersja wyeliminowała ten błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2007 Z tego co wiem to kaduspy nie kompiluje się z nowymi wersjami kadu. Chyba, że coś zmieniło. Poza tym stara strona domowa nie istnieje, a nie udało mi się zlokalizować nowej. Jeśli takowa istnieje to poproszę o linka, jeśli będzie działać to dołączę do paczki w repo (ale bardzo wątpię w działanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Marzec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2007 Z tego co wiem to kaduspy nie kompiluje się z nowymi wersjami kadu. Chyba, że coś zmieniło. Poza tym stara strona domowa nie istnieje, a nie udało mi się zlokalizować nowej. Jeśli takowa istnieje to poproszę o linka, jeśli będzie działać to dołączę do paczki w repo (ale bardzo wątpię w działanie). Powiedzmy sobie jasno już ten temat jak na Gentoo jescze siedziałem z paczkującym Sarvenem przerabialiśmi na forum. KaduSpy nie działa nie kompiluje się i nowej wersji nie bedzię.Jego używanie ze starą wersją Kadu kończy sie zbanowaniem konta na serwerze GG.Dziura jaką wykorzystywał już nie istnieje więc zapomnijcie o KaduSpy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2007 Powiedzmy sobie jasno już ten temat jak na Gentoo jescze siedziałem z paczkującym Sarvenem przerabialiśmi na forum. KaduSpy nie działa nie kompiluje się i nowej wersji nie bedzię.Jego używanie ze starą wersją Kadu kończy sie zbanowaniem konta na serwerze GG.Dziura jaką wykorzystywał już nie istnieje więc zapomnijcie o KaduSpy. Tak mi się właśnie wydawało - dzięki za rozjaśnienie sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi