callou Napisano Marzec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2007 Mam FC6 x86_64, jakiego mplayera powinienem sobie zainstalować, żeby wszystkie filmy gładko chodziły. Czy dobrym pomysłem jest zainstalowanie mplayera poprzez dodaj/ usuń oprogramowanie? Tam jest dostępny mplayer 64 - bitowy. Na tej stronce: install mplayer 32 bit jest jak można zainstalować mplayera 32-bitowego pod 64-bitową FC6. Czytałem, że lepiej mieć mplayera 32-bitowego, gdyż nie wszystkie kodeki "pasują" na architekturę 64-bitową... Próbowałem instalować, tak jak to jest opisane na powyższej stronie, jednak "wyskoczył" mi taki komunikat: --> Finished Dependency Resolution Error: Missing Dependency: libdvdnav.so.4 is needed by package mplayer Error: Missing Dependency: libpostproc.so.51 is needed by package mplayer-gui Error: Missing Dependency: libtwolame.so.0 is needed by package mplayer Error: Missing Dependency: libx264.so.54 is needed by package mplayer Error: Missing Dependency: libavformat.so.51 is needed by package mplayer Error: Missing Dependency: libdts.so.0 is needed by package mplayer-gui Error: Missing Dependency: libx264.so.54 is needed by package mplayer-gui Error: Missing Dependency: libavformat.so.51 is needed by package mplayer-gui Error: Missing Dependency: libavcodec.so.51 is needed by package mplayer-gui Error: Missing Dependency: libavutil.so.49 is needed by package mplayer-gui Error: Missing Dependency: libdvdnav.so.4 is needed by package mplayer-gui Error: Missing Dependency: libdts.so.0 is needed by package mplayer Error: Missing Dependency: libavutil.so.49 is needed by package mplayer Error: Missing Dependency: libavcodec.so.51 is needed by package mplayer Error: Missing Dependency: libtwolame.so.0 is needed by package mplayer-gui Error: Missing Dependency: libpostproc.so.51 is needed by package mplayer Error: Missing Dependency: libmp4v2.so.0 is needed by package faac a robiłem wszystko tak jak jest to opisane na stronie... Jak mogę najprościej zainstalować najnowszego mplayera 32-bitowego pod fedorą 64-bitową? Zrobiłem aktualizację swojej FC6 x86_64 i nadal mam ten sam komunikat co powyżej. Dlaczego? Dalej kombinuje i dalej lipa, a to dziwne bo zanim zainstalowałem linuksa po raz drugi to miałem możliwość zainstalowania mplayera w wersji 64-bitowej - jednak ona mnie nie satysfakcjonowała, bo podobno nie wszystkie kodeki obsługuje. Teraz po ponownym instalowaniu linuksa nie mam już możliwości instalacji wersji 64-bitowej, lecz tylko 32-bitowej tak jak chciałem, ale... pojawia się problem w postaci niespełnionych zależności jak powyżej :ph34r: a oto moja komenda... [root@OSTR opt]# ls /etc/yum.repos.d/ -l razem 96 -rw-r--r-- 1 root root 1589 mar 4 14:18 fedora32bit.repo -rw-r--r-- 1 root root 1054 paź 15 20:07 fedora-core.repo -rw-r--r-- 1 root root 1750 paź 15 20:07 fedora-development.repo -rw-r--r-- 1 root root 1490 paź 15 20:07 fedora-extras-development.repo -rw-r--r-- 1 root root 981 paź 15 20:07 fedora-extras.repo -rw-r--r-- 1 root root 517 paź 15 20:07 fedora-legacy.repo -rw-r--r-- 1 root root 1039 paź 15 20:07 fedora-updates.repo -rw-r--r-- 1 root root 1112 paź 15 20:07 fedora-updates-testing.repo -rw-r--r-- 1 root root 1904 lip 18 2006 livna-devel.repo -rw-r--r-- 1 root root 1808 lip 18 2006 livna.repo -rw-r--r-- 1 root root 1862 mar 9 00:36 livna.repo.rpmorig -rw-r--r-- 1 root root 2003 lip 18 2006 livna-testing.repo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
callou Napisano Marzec 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2007 Ktoś pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Marzec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2007 A w czym pomogać kurca napisał ci czego mu brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
callou Napisano Marzec 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2007 No jak to czego? Mplayera brakuje, mimo że mam zaktualizowany system i postępuję zdaje się jak należy, to mam niespełnione zależności. Nigdzie nie mogę znaleźć tych pakietów w komplecie. Znalazłem jeden z nich i po zainstalowaniu rpm -Uhv nazwa nadal mi wyrzuca komunikat o niespełnionych zależnościach mimo zainstalowania tego pakietu. Jak mam zainstalować 32-bitowego mplayera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotti Napisano Marzec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2007 to moze zainstalujesz te paczki ktorych ci brakuje? 1 listing... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi