piq Napisano Marzec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2007 Witam Mam panoramiczny monitor i problebm z rozdzielczością (1440*900) jak system się uruchamia to obraz jest tak jakbym miał zwykły monitor (około 1/5 ekranu jest czarna, nie da się ustawić w monitorze na pełny ekran) loguje się i w system>preferencje>rozdzielczość ekranu pokazana jest właśnie ta rozdzielczość i odświerzanie 60Hz jak tylko zmienię odświerzanie na 75Hz obraz ustawia się elegancko tak jak powinien, niestety operację tą muszę powtórzyć za każdym razem jak tylko wyłączę komputer próbowałem w xorg dopisać 1440x900_75, ale wtedy wyskakiwała mi jakaś kosmiczna rozdzielczość karta to R9000 połączona do LCD kablem analogowym proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2007 Graficzne narzedzie konfiguracji Xów niewiele daje. Czy na pewno dobrze wyedytowałeś plik xorg.conf? Czy mógłbyś go wkleic tutaj w [codebox ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piq Napisano Marzec 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2007 # Xorg configuration created by pyxf86config Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "radeon" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1440x900_75" EndSubSection EndSection przy takich ustawieniach komp ładuje się z rozdzielczością 1400*1050_60 i brak możliwośći w ustawieniach zmiany rozdzielczości na 1440*900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
codora Napisano Marzec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2007 ja to zrobilem tak: mam fedore na laptopie i nie chcialo mi wskoczyc 1024, wyedytowalem xorg.conf, wpisalem czestotliwosc odsw na ktorej na pewno nie ruszy, chyba 150 i po restarcie sie x managier sie wywalil, napisal ze sorry ale nie pojdzie tak ale pomysli co i jak i moze ruszy. i ruszyl mam 1024 x 768 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi