gregor2 Napisano Marzec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2007 Mój CD-ROM nie radzi sobie z plytkami instalacyjnymi wiekszosci (_linuks_ → Linux) ORTów, w tym Fedory. Chcialby zainstalowac ten system z pendrive'a. I tu moje pytanie, czy sie to da? Pasowaloby mi to w taki sposób, ze sciagne sobie te 5 czy 6 plytek, wlaczyc instalator z 1 plyty, ale caly proces prowadzic z pendrive'a. Czyli miec na pendrivie pierwsza plytke, z niej instalowac, jak poprosi o nastepna to na innym kompie przeniesc na pena druga i spowrotem podlaczyc, itd. Jesli ktos wie jak to zrobic, to prosze o rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Marzec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2007 Mój CD-ROM nie radzi sobie z płytkami instalacyjnymi większości (_linuks_ → Linux) ORTów, w tym Fedory. Przepraszam z głupie pytanie, ale co oznacza "nie radzi"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor2 Napisano Marzec 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2007 Przepraszam, ze nie sprecyzowalem, ale wydawalo mi sie to nieistotne. Istota tego problemu, jest to, ze jakiego Linuksa bym nie próbowal zainstalowac, zawsze plytka sie elegancko bootuje, pojawia mi sie okno z wyborem opcji. Jednak kiedy wybieram z listy instalacje (nie wazne jaka, czy tekstowa czy graficzna - efekt zawsze ten sam) to zaczyna sie cos ladowac, a potem CD przestaje czytac i nic wiecej nie robi, na ekranie nic sie nie pojawia. Ogólnie mówiac nie rozpoczyna nawet instalacji, bo konczy przed tym prace. Jedyny jaki mi sie udalo zainstalowac byl SUSE 10.0, ale tu znowu mialem problem z grafika - nie dzialaly kompletnie X, a ja nie wiedzialem jak zainstalowac i skonfigurowac sterowniki z trybu tekstowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Marzec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2007 Widzisz, ja juz bym sie zaczal zastanawiac czy to cd-rom, gdyz to chyba jest wina konfiguracji sprzetowej(hd, plyta, chipset, procesor, lub cos nie bylo "krecone"), a w takim przypadku czy i z pendriva by tobie instalka poszla. Na odleglosc nie odpowiem na to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor2 Napisano Marzec 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2007 To czy pójdzie ta instalka to bym zobaczyl jak ja odpale. A potrzebne mi na razie informacje odnosnie tego, co zrobic z pendrivem, zeby przy dobrym sprzecie w ogóle sie zabootowalo i rozpoczelo instalacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurpaw Napisano Marzec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2007 Nie rozumiem czemu pytasz? Probowales zgrac pierwszy CD na pena i bootowac z pena? Wtedy sie dowiesz czy dziala. Sam sie zastanawiam daj znac. (moze i sie odpali ale jak to bedzie z zmienianiem cd to juz ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Marzec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2007 To czy pójdzie ta instalka to bym zobaczył jak ją odpalę. A potrzebne mi na razie informacje odnośnie tego, co zrobić z pendrivem, żeby przy dobrym sprzęcie w ogóle się zabootowało i rozpoczęło instalacje. Wątpnie żeby poszło to wskazuje na jakieś cuda z konfigiem sprzętowym i żadne pendrivy tutaj nie pomoga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi