marcinzaj Napisano Marzec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2007 Witam! Przejrzalem forum wydaje mi sie ze dosc dobrze i próbowalem uzyc znalezionych metod ,ale nic nie idzie. A mianowicie chcialem zmienic odswierzanie,i zmienilem ale do nastepnego uruchomienia. Po nastepnym uruchomieniu znowu byla standardowa. Zmienialem w ten sposob:system->Preferencje->Rozdzielczosc Ekranu. Nastepnie jak to nie pomoglo edytkowalem xorg.conf # Xorg configuration created by system-config-display Section "ServerLayout" Identifier "single head configuration" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nv" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1152x864_100" EndSubSection EndSection Wiec jak mozecie to pomozcie mi,aby juz na stale zmienil mi rozdzielczosc na 100,a nie zebym musial zmieniac za kazdym nowym uruchomieniem FEDORY 6 (Listingi do 12-15 linijek umieszczaj miedzy znacznikami [code] i [/code], dluzsze niz 15 linii pomiedzy [codebox] i [/codebox] ] - tak jest czytelniej. Przeczytaj "BB Code Help" - WalDo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi